Es reprén el juí contra la cúpula directiva de la CAM

Modesto Crespo ha acordat amb Anticorrupció tornar els 600.000 euros que va cobrar indegudament.

En la vista preliminar del 14 de maig Modesto Crespo va pactar amb el Fiscal Anticorrupció
En la vista preliminar del 14 de maig Modesto Crespo va pactar amb el Fiscal Anticorrupció

A l'Audiència Provincial d'Alacant es reprén aquest matí el juí a tots els exconsellers de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), l'expresident Modesto Crespo i l'exdirector general, Roberto López Abad. Segons el fiscal, tots estan implicats en un pla creat per López Abad perquè Crespo cobrara, en dos anys, 600.000 euros en dietes a pesar que la llei no ho permetia.

En la vista prèvia celebrada el 14 de maig, tots es van declarar innocents excepte Modesto Crespo, que va arribar a un acord amb Felipe Briones, el fiscal Anticorrupció. Crespo s'ha reconegut culpable a canvi que se li rebaixe la petició de pena de quatre anys a nou mesos per un delicte d'apropiació indeguda i s'ha compromés a tornar els 600.000 euros que segons l'acusació va percebre indegudament. Ara n'ha ingressat 200.000 i els 400.00 restants els pagarà a terminis d'ací al 2020. D'esta manera, no entraria en presó. La multa també se li ha rebaixat de 120.000 euros a 9.000 euros.

Els altres 20 acusats, Roberto López Abad i els 19 consellers generals, han rebutjat arribar un acord amb el ministeri públic. Tots es consideren innocents i asseguren que no tingueren a veure i que mai no aprovaren les dietes de l'expresident. Segons Anticorrupció, Crespo va percebre 600.000 euros entre 2009 i 2011 en dietes per exercir la presidència de Tinser Cartera, una empresa participada al cent per cent per la CAM, tot i que la seua dedicació en la societat "va ser inexistent". A més ser president era gratuït per disposició legal. 

Respecte de l'exdirector general, la Fiscalia manté en principi l'acusació de 4 anys de presó i  120.000 euros de multa. El considera el responsable d'elaborar aquest pressumpte frau, que acte seguit va tindre l'aprovació de la comissió de retribucions i del consell d'administració de l'entitat, aspecte que els exconsellers neguen.

Les penes que les acusacions pública i particular sol·liciten inicialment per als 19 exconsellers oscil·len entre els dos i els tres anys de presó i multes de diversa quantitat, la màxima de 81.000 euros.

Calendari

El juí es reprén hui dilluns dia 4 i continuarà els dies 5, 6, 11, 12, 13, 25, 26 i 27 de juny, i 2 i 3 de juliol. 

Per a aquest matí hi ha prevista la declaració de Modesto Crespo i d'Aniceto Benito. El tribunal de la secció dècima de l'Audiència Provincial va acceptar la petició d'ambós de no assistir a totes les sessions del juí per raons de salut. En el cas de Modesto Crespo, a causa de la malatia de la seua dona.  

També et pot interessar

stats