Es reprén el juí de Bankia amb l'interrogatori d'Ángel Acebes

Les acusacions particulars li atribueixen els delictes de falsedat comptable i estafa als inversors.

L'exministre Ángel Acebes
L'exministre Ángel Acebes / Europa Press

El juí per l'eixida a borsa de Bankia es reprén aquest dilluns a l'Audiència Nacional amb l'interrogatori de l'exministre de l'Interior Ángel Acebes. Les acusacions particulars li atribueixen els delictes de falsedat comptable i estafa als inversors.

La fiscalia no va incloure Acebes en l'escrit d'acusació i, de la trentena de directius que se senten a la banqueta, n'acusa quatre: l'expresident Rodrigo Rato, l'exvicepresident José Luis Olivas, l'exconseller delegat Francisco Verdú, i l'exconseller José Manuel Fernández Norniella.

No obstant això, en la primera sessió del juí, la fiscal Carmen Lagura es va reservar la possibilitat d'afegir al delicte d'estafa a inversors que atribueix als quatre exdirectius el de falsedat comptable, que també podria estendre a la resta d'acusats. En concret, va assenyalar els exresponsables dels comités d'auditoria de BFA i Bankia, entre els quals està Acebes.

L'exministre i expresident del comité d'auditoria de l'entitat ha negat reiteradament la seua relació amb els fets, i en l'escrit de defensa va al·legar que la querella interposada per UPyD en 2012 que va iniciar el cas obeïa a motius polítics.

Rato, Olivas, Norniella y Verdú- i els exconsellers Antonio Tirado, Pedro Bedia, Mercedes Rojo, Remigio Pellicer i Rafael García Fuster- han defensat la solvència de Bankia en l'eixida a Borsa i han destacat que tenien el suport del Banc d'Espanya i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

També et pot interessar

stats