El repartiment de fons europeus i les mesures en educació, a debat en la conferència de presidents

El president de la Generalitat també demanarà a Sánchez una ampliació dels ERTO i dels préstecs concedits per l'ICO.

El president del govern espanyol Pedro Sánchez i el rei Felip VI saluden els presidents autonòmics a La Rioja, el passat 31 de juliol
El president del govern espanyol Pedro Sánchez i el rei Felip VI saluden els presidents autonòmics a La Rioja, el passat 31 de juliol / Europa Press.

El repartiment dels fons europeus contra la crisi del coronavirus, les mesures a prendre a les escoles i el seu finançament i les ajudes a famílies i treballadors són les principals prioritats dels presidents autonòmics davant de la conferència de presidents d'aquest divendres, que torna a celebrar-se de manera telemàtica, com les setze celebrades durant l'estat d'alarma.

Encara que al principi aquesta conferència la va anunciar Sánchez amb l'objectiu de tractar l'inici del curs escolar finalment s'hi han introduït altres assumptes, ja que el govern espanyol i les autonomies acordaren les mesures necessàries en l'àmbit educatiu en una conferència sectorial i, a més, que hi ha altres assumptes pendents, com els fons europeus o l'evolució de la pandèmia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, demanarà un "full de ruta definit" de com participaran les comunitats autònomes en la gestió dels recursos europeus i que s'agiliten al màxim els tràmits administratius per a això. A més, amb el focus posat en el turisme, demanarà a més l'ampliació dels ERTO, així com dels préstecs atorgats per l'ICO, per a donar suport econòmic a empreses i treballadors.

També insistirà en la necessitat que hi haja un "marc europeu de referència" per al desplaçament de les persones, és a dir, que s'establisca un protocol europeu de seguretat comuna per a la Unió Europea; Puig va parlar d’un "espai Schengen sanitari".

També et pot interessar

stats