Els repartidors seran treballadors assalariats i no autònoms

A pesar de les peticions del sector, el govern central, la patronal i els sindicats es decanten perquè siguen assalariats.

Repartidor de Deliveroo a València
Repartidor de Deliveroo a València

Si fa a penes uns dies centenars de repartidors (o 'riders') isqueren al carrer en més d'onze ciutats per a protestar contra la llei que vol regular les seues condicions, aquest dimecres govern central, patronal i sindicats han coincidit que els repartidors han de tenir la condició d'assalariats. Segons fonts del diàleg, la taula de negociació ha conclòs amb "totes les parts d'acord en el fet que cal regular la situació laboral dels 'riders'" i amb una nova proposta de la patronal CEOE en aquest sentit.

Els treballadors prefereixen ser autònoms, condició que els permet treballar per a diferents empreses i completar el seu salari. Però el diàleg no està evolucionant en eixe sentit. El govern aportarà ara un document de síntesi amb les diferents propostes de les parts a fi de tancar una regulació que deixe clara la relació d'assalariats, tal com han sentenciat els tribunals.

Encara que la taula no es tornarà a reunir, les tres parts continuaran treballant en aspectes tècnics per a intentar traure amb acord un text per a la llei. Les negociacions per a abordar la situació de falsos autònoms d'aquests treballadors van començar fa més de mig any i s'han anat dilatant abans diversos esculls en la negociació, com el seu àmbit d'aplicació, que es va limitar des d'una postura inicial més àmplia, o l'eventual creació d'un registre. L'oposició de la CEOE a aquesta llei des del principi ha portat els sindicats a demanar al govern que legisle encara que no hi haja un acord tripartit, una cosa que CCOO i UGT cada vegada veuen més probable.

També et pot interessar

stats