Reobrin la causa contra Nomdedéu i Brancal per l'enviament de sobres amb propaganda de Compromís

L'Audiència considera que hi ha prou indicis de criminalitat en la presumpta comissió d'un delicte de malversació de cabals públics.

Ali Brancal i Enric Nomdedéu, en una imatge d'arxiu
Ali Brancal i Enric Nomdedéu, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de Castelló ha reobert la causa que investigava l'actual secretari autonòmic d'Ocupació i exregidor de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu, i la també exedil de la ciutat Ali Brancal per l'enviament de sobres amb propaganda electoral de Compromís per a les eleccions europees del 2014. Considera que hi ha “suficients indicis racionals de criminalitat” en la presumpta comissió d'un delicte de malversació de cabals públics.

Així, l'Audiència ha estimat el recurs d'apel·lació presentat pel PP i, per tant, revoca l'acte de sobreseïment provisional de la causa dictat pel jutjat d'instrucció número 2 de Castelló. D'aquesta manera, ha ordenat continuar el procediment contra els investigats: Nomdedéu, Brancal i l'assessor d'aquest grup polític en la coporació, Miguel Torres.

La querella presentada pel PP denunciava malversació de fons públics i falsedat en document oficial en una investigació que la Fiscalia va demanar arxivar i que, finalment, el jutjat va decidir sobreseure.

Aquesta investigació va comportar la destitució de Brancal com a vicealcaldessa de la capital de la Plana després que l'alcaldessa, Amparo Marco, aplicara el Codi de Bon Govern. A més, abans de l'arxivament de la causa, Brancal va renunciar a l'acta de regidora.

També et pot interessar

stats