Renuncia el número 20 del PSPV a València després de ser detingut per una suposada baralla

Sandra Gómez ha explicat que Camilo Monsalve és un reconegut voluntari que "treballa per la inclusió dels joves llatins" i que presentarà denúncia per la falsedat de l'acusació de la qual està sent objecte

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'alcaldia, Sandra Gómez, aquest divendres
La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'alcaldia, Sandra Gómez, aquest divendres / À Punt NTC

El candidat del PSPV a l'Ajuntament de València que va en el número 20 de la llista, Camilo Monsalve, i membre de l'organització Latin Kings, ha renunciat a agafar l'acta de regidor o optar a qualsevol càrrec públic després de ser detingut arran d'una denúncia per una suposada baralla que va presentar contra ell un jove amb el qual treballava com a mediador. Des del PSPV asseguren a À Punt que és una denúncia falsa, fruit d'una extorsió, i que ha quedat en llibertat sense càrrecs.

Els socialistes han insistit que la dels Latin Kings a València és una organització d'acolliment i integració de joves llatins, allunyada de l'historial criminal amb el qual se sol associar aquesta entitat, i que actua fins i tot com a mediadora o col·laboradora amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Així mateix, es remarca que el candidat que ha renunciat és un jove sense antecedents i molt conegut a la ciutat per la seua labor com a voluntari en Latin Kings i altres ONG, així com que presentarà una denúncia per la falsedat de l'acusació de la qual està sent objecte.

La vicealcaldessa de València i candidata a l'alcaldia, Sandra Gómez, ha comparegut per a informar sobre aquest assumpte, del qual s'ha fet eco en Twitter el subsecretari d'Acció Institucional del PP i eurodiputat valencià, Esteban González Pons, després de la informació que ha avançat aquest divendres el diari Las Provincias.

Monsalve, d'origen sud-americà, "dedica tot el seu temps lliure a traure a altres xavals de les bandes llatines, és voluntari de Plataforma Intercultural, president d'Associació Joves sense Fronteres i vicepresident de València Acude. És un reconegut voluntari valencià que treballa per la inclusió dels joves llatins", ha insistit Sandra Gómez.

"Un dels xavals als quals ha ajudat, quan va saber que s'incorporaria en la llista, ho va denunciar com a forma d'extorsió. La política té això, hi ha miserables que generen aquestes situacions i tipus com González Pons que viuen políticament d'elles. Sandra Gómez - Vicealcaldessa de València i candidata a l'alcaldia pel PSPV

Sandra Gómez assegura que en el moment en el qual va sorgir aquesta "lamentable acusació", Monsalve, que treballa en Ford, "va renunciar a agafar l'acta i a ocupar qualsevol càrrec públic per a evitar que ningú poguera utilitzar-ho amb l'objectiu d'erosionar la imatge del projecte i, sobretot, estigmatitzar als llatins a la ciutat".

"Condemnem aquesta utilització miserable per part del Partit Popular"

"Condemnem aquesta utilització miserable per part del Partit Popular d'un fet que l'única cosa que demostra és que entre el Partit Socialista hi ha persones compromeses amb la integració i que estan a peu de carrer ajudant a fer una ciutat millor", segons la vicealcaldessa.

"El PP està intentant traure partit d'això, intenta estigmatitzar la comunitat llatina, a la qual demana el vot. Després s'abraça a Cristina Seguí, a Javier Negre o al policia racista que assenyala els que venen de fora. González Pons té un còmode sou i dedica el seu temps lliure a escriure novel·les. Aquest xic treballa en la Ford i dedica el seu temps lliure a educar joves", ha subratllat Gómez.

La candidata socialista ha negat que el seu partit haja intentat ocultar aquest succés: "Va renunciar al seu lloc en la llista i es va posar en coneixement de la Junta Electoral immediatament. Aquesta informació ha sigut accessible a qualsevol. Nosaltres no contribuirem a assenyalar a ningú".

Així mateix, ha lamentat l'"intent d'estigmatització de la comunitat llatina que fan amb la seua denúncia" i ha demanat al PP que "s'abstinga d'intentar perjudicar més persones en el seu desesperat intent davant la certesa que perdran les eleccions aquest diumenge".

També et pot interessar

stats