Renfe oferirà des de l'1 d'abril bitllets gratuïts per retard o cancel·lació de trens de Rodalia

Contractaran 17 maquinistes més, s’invertirà en més material, es donarà millor informació i s’aplicarà la devolució exprés.

Imatge de portada: Usuaris i usuàries de rodalies a l'estació del nord de València

El govern espanyol s’ha compromés a millor el funcionament dels rodalies en la comissió mixta entre la Generalitat i el Ministeri de Transports per a analitzar la situació d'aquest servei.

Així, entre les mesures que aplicarà l’executiu espanyol estan la contractació de 17 maquinistes més i destinar més material al servei. També s’aplicarà la devolució exprés, que suposa que si un tren es retarda més de 15 minuts, se’ls oferirà als usuaris un bitllet gratuït amb validesa durant un mes. La mesura es començarà a aplicar l'1 d'abril. 

Així mateix, es posarà en marxa una aplicació mòbil pionera a Espanya perquè els usuaris puguen saber en temps real on està un tren. 

A la reunió han acudit el secretari d'estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, i el conseller de Política Territorial i Infraestructures, Arcadi España, a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

També et pot interessar

stats