Relleu de valencians en la nova executiva del PP de Pablo Casado

S’incorporen quatre membres del PPCV i ixen la secretària general de València, Eva Ortiz i el president provincial d'Alacant, José Ciscar.

En Twitter, els líders del principals partits polítics s’han afanyat a felicitar també el nou president del Partit Popular.

Primeres repercussions de la victòria de Pablo Casado per al Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV). La incorporació de quatre valencians entre els 38 membres del nou comité executiu del Partit Popular suposarà l’eixida de dos polítics del PPCV que estaven en l’equip de Mariano Rajoy: la secretària general de valencià, Eva Ortiz, i el president provincial d'Alacant, José Ciscar.

Els quatre valencians que s’incorporen a la nova executiva que dirigirà el partit són la presidenta del PP de Castelló i portaveu a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco; l'alcalde de Calp i president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez; el regidor a la Font de la Figuera, Elio Cabanes, i, per últim, l'eurodiputat i exministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo.

El portaveu del Partit Popular Europeu, Esteban González Pons, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, continuaran com a membres nats de l'executiva, pels càrrecs.

El president del PP també ha proposat el valencià Luis Santamaría per a la Junta Directiva Nacional, un òrgan d'entitat menor en l'executiva. Santamaría és el president de la gestora que diregeix el partit a la ciutat de València, i que aspira a presentar-se com a candidat a l'alcaldia. 

Gràfic amb els membres valencians de la nova executiva del Partit Popular.

Ahir la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va traslladar "tot el suport" dels populars valencians al nou líder del partit. Bonig considera que estarà al costat de la Comunitat Valenciana per ser una persona que coneix els problemes del territori. Les declaracions trenquen l'equidistància que havia mantingut la presidenta del PP respecte dels dos candidats, a diferència del que han fet membres destacats del seu equip. Tant la secretària general, Eva Ortiz, com els presidents provinciales, Rubén Moreno (València), José Ciscar (Alacant) i Miguel Barrachina (Castelló) figuraven en la llista de l'altra aspirant, l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. Amb tot, Bonig saluda el resultat de les primàries perquè considera que han reforçat el PP i ha fet una crida col·lectiva a posar en marxa una nova etapa en el partit. 

Puig considera "lamentable" que Casado mire al passat 

Una valoració completament diferent ha mantingut el secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig. Tot i felicitar el nou líder del PP mitjançant un comunicat, també li ha demanat que revise alguns dels plantejaments que ha fet durant la campanya en temes relatius als drets de les persones. En aquest sentit ha qualificat com a "molt lamentable" que Casado "vulga tornar als debats del passat", en relació amb la seua posició respecte de temes com l'avortament o l'eutanàsia. "Es pot ser jove i tindre idees tan velles com les de Casado", ha manifestat Ximo Puig en el seminari d'estiu que el Consell celebra a Biar aquest cap de setmana. El líder socialista, però, també ha volgut veure en el canvi de presidència en el PP l'oportunitat d'una nova etapa per al diàleg.

 

Per la seua part, el secretari general de Ciutadans (Cs), José Manuel Villegas, ha afirmat que el nou president dels populars, Pablo Casado, és "més del vell PP" i que, a més, ve fracturat. El polític taronja ha dit que Casado només té l'experiència laboral dins del partit i ha criticat que, com a portaveu, defensara públicament els corruptes i la política de no fer neteja quan es van començar a conéixer els primers casos de presumptes corrupcions en el si de la formació. 

També et pot interessar

stats