La reial senyera recorre el centre de València

La processó cívica ha transcorregut sense incidents.

La reial senyera recorre el centre de la ciutat de València

A les dotze en punt eixia la reial senyera per la porta del balcó de l'Ajuntament de València acompanyada de la tinenta d'alcalde de València, Sandra Gómez, que n’ha sigut la portadora. Una vegada al carrer, la comitiva ha enfilat amb tots els honors pel carrer Sant Vicent davant de milers de persones.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat "la normalitat" amb què han transcorregut les primeres hores del Nou d'Octubre. Fulgencio ha destacat que "la tònica general està sent el caràcter festiu i lúdic", i ha recordat que aquesta vesprada "hi haurà quatre manifestacions que estaran ordenades i protegides" perquè cadascun dels organitzadors "puga desenvolupar amb llibertat i seguretat el seu dret constitucional de manifestació". El delegat ha fet una "crida a la participació de tota la ciutadania en els actes festius i reivindicatius del Nou d'Octubre". 

Un any més, la reial senyera ha lluït en una processó de la qual es te constància des de 1538, tercer centenari de l'arribada de Jaume I. Aquesta reial senyera compleix 90 anys, que es tradueixen en nou dècades fent un recorregut que acaba al Parterre, on les autoritats han celebrat l'ofrena floral a l'estàtua eqüestre de Jaume I. L'acte ha acabat amb els acords de l'himne de la Comunitat Valenciana i el retorn de la senyera a l'Ajuntament de València. 

També et pot interessar

stats