El rei rep la presidenta del Congrés per a iniciar el procés d'investidura

El cap de l'Estat ha buidat l'agenda i podria iniciar els contactes amb els líders polítics aquesta mateixa setmana.

El rei Felip VI rep Meritxell Batet a la Zarzuela
El rei Felip VI rep Meritxell Batet a la Zarzuela / JunJo Martín (Efe)

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha entregat el rei Felip VI la llista de dirigents polítics amb els quals haurà de reunir-se en la ronda de consultes prèvia al procés d'investidura del president del govern espanyol.

Entre aquests no estarà el diputat electe per Junts per Catalunya i pres preventiu en la causa pel procés, Jordi Sánchez, a qui aquest dilluns el Suprem li ha negat la possibilitat. Per aquest motiu el partit el substituirà per la diputada Laura Borràs. Tampoc hi assistiran ERC i EH Bildu, que han renunciat al dret a participar en la ronda de consultes.

Es preveu que els contactes comencen aquesta setmana, ja que el cap de l'Estat ha buidat la seua agenda i no té previst cap altre acte oficial.

L'article 99 de la Constitució estableix que el rei, "prèvia consulta amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària, i a través del president del Congrés, proposarà un candidat a la Presidència del Govern". 

És la segona vegada que Batet i el rei es reuneixen al Saló d'Audiències del palau de La Zarzuela, després d'una primera trobada, el passat 22 de maig, en la qual la presidenta del Congrés li va comunicar oficialment la constitució de les Corts de la XIII legislatura.

També et pot interessar

stats