El rei Joan Carles és operat amb èxit després que li han implantat tres bypass

L'equip mèdic ha informat que es recupera a la unitat de cures intensives i que emetrà un nou comunicat mèdic diumenge al migdia.

VÍDEO | El rei Joan Carles és operat amb èxit després que li han implantat tres bypass

El rei Joan Carles ha sigut operat aquest dissabte amb èxit després que li hagen implantat tres bypass, segons ha informat l'equip mèdic a través d'un comunicat als mitjans. L'operació ha transcorregut sense incidències i el monarca emèrit es troba a la unitat de cures intensives (UCI) per a un control postoperatori habitual en aquests casos. 

Així ho ha explicat la directora gerent del grup d'hospitals Quirón a Madrid, la doctora Lucía Alonso, en una compareixença. El comunicat mèdic següent s'oferirà aquest diumenge al migdia. 

Felip VI i sa mare, la reina Sofia, han visitat a la unitat de vigilància Intensiva de l'hospital Quirón Salud-Madrid el rei Joan Carles.

El cap de l'Estat i la reina Sofia han acudit al centre hospitalari quan l'estaven intervenint i han estat fins que ha acabat l'operació perquè els informaren dels detalls de la intervenció i de la salut del pacient.

Després de fer-se públic el comunicat mèdic, el rei i sa mare han visitat Joan Carles. 

Què és un bypass coronari?

La tècnica del bypass coronari s'utilitza en pacients amb obstruccions de les artèries coronàries per a millorar el reg sanguini al miocardi, el teixit muscular del cor.

El bypass és la cirurgia cardíaca més comuna i permet crear un nou camí o desviament en una artèria bloquejada perquè la sang arribe al cor. 

L'operació consisteix a agafar un tram sa d'una vena de la cama o una artèria del pit o de la monyica, per a unir-lo a l'artèria coronària afectada, de manera que es crea un accés que evita el bloqueig.

Existeixen dos tipus de bypass coronaris: arterials (de l'artèria mamària o radial) i venosos (empelts de safena, que és una vena de la cama).

En el cas del rei Joan Carles, li han implantat tres bypass aortocoronaris.

També et pot interessar

stats