El Regne Unit accepta ara tramitar l'euroorde contra Ponsatí

L'exconsellera catalana compareixerà dijous davant de la policia d'Edimburg.

Clara Ponsatí i el seu advocat, en una imatge d'arxiu
Clara Ponsatí i el seu advocat, en una imatge d'arxiu / Russell Cheyne (Reuters)

L'Agència Nacional contra la Delinqüència del Regne Unit ha acceptat tramitar l'euroorde dictada contra l'exconsellera d'Educació de Catalunya Clara Ponsatí, segons ha confirmat el seu advocat, Aamer Anwar. Les autoritats britàniques han canviat el criteri després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, instructor del juí pel procés, els ha proporcionat la informació addicional que demanaven sobre la naturalesa del delicte de què està acusada la dirigent independentista. Ara la sol·licitud d'extradició arribarà a la justícia escocesa perquè la resolga.

L'advocat de Ponsatí ha explicat que l'exconsellera, que va eixir de Espanya després de la declaració unilateral d'independència de Catalunya a l'octubre del 2017, compareixerà dijous davant de la policia d'Edimburg perquè la posen a disposició judicial. Ha denunciat "l'abús" que està cometent l'Estat en el procés d'extradició i critica que la perseguisquen per "exercir el mandat democràtic del poble català".

L'agència britànica va demanar més informació a Llarena sobre l'euroorde, encara que en principi va rebutjar-la per considerar-la "desproporcionada". Hores després va rectificar i demanà disculpes a Espanya, i van atribuir la reacció a un error de "falta de comunicació".

També et pot interessar

stats