Podem registra la proposició de llei sobre les diputacions

La formació morada espera que isca avant aquesta legislatura i considera que ha integrat ‘‘bé’’ les aportacions de PSPV i Compromís.

El síndic de Podem, Antonio Estañ en una intervenció a les Corts
El síndic de Podem, Antonio Estañ en una intervenció a les Corts / Europa Press

El coordinador del grup parlamentari de Podem a les Corts Valencianes, Cèsar Jiménez, ha avançat que presentaran aquest mateix dimecres al registre d’entrada de la cambra la proposició de llei per a aclarir i coordinar les competències de les diputacions provincials. 

La formació, que confia que el projecte tindrà llum verda abans que acabe la legislatura, lliura el document després d’haver arreplegat les aportacions que han plantejat els altres socis del Botànic, PSPV i Compromís. 

El líder de Podem, Antonio Estañ, ja va avançar que el seu grup considerava ‘‘assumibles’’ els plantejaments dels dos partits que integren el govern valencià perquè estaven alineats amb l’esperit de la llei que la formació morada vol tirar avant. En la pràctica, suposa que la Generalitat recuperaria competències que en l’actualitat assumeixen les diputacions. 

El diputat Cèsar Jiménez ha admés que la reunió que van mantindre dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de la Diputació de València, Toni Gaspar, suposa avançar ‘‘en el sentit’’ que planteja Podem en la llei, però ha expressat reserves sobre la creació de dues comissions bilaterals entre les dues entitats per a transferir competències i coordinar els pressupostos. ‘‘No resol molts dubtes i tampoc sabem si les diputacions de Castelló i Alacant hi estaran d’acord’’. 

En realitat, les comissions bilaterals són figures que estan previstes en la proposició de llei de Podem. Segons la formació, per a aconseguir eficiència en els recursos, gestionar i coordinar millor l’administració autonòmica i la provincial, aquests organismes de control han de figurar en un text legal. 

Jiménez ha assegurat que la proposta definitiva que hui es trasllada a les Corts no admetrà canvis en ‘‘allò substancial’’. Amb tot, en Podem consideren que les aportacions de socialistes i Compromís s’han integrat ‘‘bé’’ en el document.

Ciutadans demana tindre "veu i vot"

La portaveu de Ciutadans en la Diputació de València, Mari Carmen Peris, ha demanat aquest dimecres que la formació tinga "veu i vot" en el procés per a "buidar" la corporació provincial. Considera que les accions dutes a terme pels partits del Botànic suposen "una reestructuració" que acabarà "amb la supressió" de l'entitat, per a la qual cosa "es requereix el consens de tots els grups". 

També et pot interessar

stats