La regidora de València María Oliver, citada com a investigada el 10 d'abril

El PP va denunciar que s'havia adjudicat "a dit" un estudi del sistema educatiu de la ciutat dins d'un conveni amb la UV.

La regidora de València María Oliver, citada com a investigada el 10 d'abril | EP
La regidora de València María Oliver, citada com a investigada el 10 d'abril | EP

La portaveu de València en Comú i regidora d'Educació a l'Ajuntament de València, María Oliver, ha sigut citada a declarar com a investigada el pròxim dia 10 d'abril a causa d'un conveni amb la Universitat de València per a realitzar un estudi del sistema educatiu de la ciutat i que, segons la denúncia inicial del PP, es va adjudicar "a dit". El jutjat d'instrucció número 19 també ha citat a declarar en qualitat de testimoni a una treballadora de l'Ajuntament de València. 

La investigació a la recentment proclamada candidata de Podem a l'alcaldía de València té origen en una denúncia de l'assessor del PP Luis Salom, interposada al febrer de 2018 contra Oliver per un possible delicte de prevaricació, suposadament comés per encarregar "a dit" l'estudi, segons la denúncia, a "un company de partit", membre del màxim òrgan de Podem en la Comunitat i professor de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. 

El jutjat ja va requerir al consistori l'expedient del conveni en març, i en juny va declarar en qualitat de testimoni l'interventor general municipal.

En el seu moment, Oliver va argumentar que el conveni amb la UV havia "passat tots els filtres de l'Ajuntament amb alguna xicoteta observació" i va insistir que la col·laboració amb una institució pública com ara la universitat només es podia fer a través d'un conveni. 

També et pot interessar

stats