Els regants desconfien dels criteris del ministeri per a garantir futurs transvasaments

No descarten noves mobilitzacions per a defensar els 90.000 llocs de treball que depenen directament d'aquesta aigua a les comarques alacantines.

Per al mes de desembre es transvasaran 38 hectòmectres cúbics
Per al mes de desembre es transvasaran 38 hectòmectres cúbics

Insatisfacció entre els regants de les comarques del Sud d'Alacant després de la reunió d'ahir amb el Ministeri de Transició Ecològica. Per al mes de desembre, es transvasaran 38 hectòmectres cúbics, gràcies a una barometria en la qual el Ministeri ha detectat que les reserves són superiors a les que s'havien calculat en principi.

Però la baixada de les reserves d'aigua en els pròxims mesos podria provocar que, com va passar en novembre, es tornara a decretar el Nivell 3 en la capçalera del Tajo, situació en la qual és el ministeri qui decidix si enviar aigua o no.

Per aquesta raó, els regants desconfien dels criteris aplicats pel ministeri per a decidir si es realitza l'enviament d'aigua i la quantitat. Per aquest motiu, no descarten noves mobilitzacions futures per a defensar els 90.000 llocs de treball que depenen directament d'aquest transvasament a les comarques alacantines.

El transvasament d'aigua del Tajo al Segura depén directament del nivell dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía. Al nivell 4, amb reserves per davall de 400 hectòmetres cúbics no es pot realitzar cap transvasament. En canvi, al nivell 3, quan els embassaments acumulen al voltant de 600 hectòmetres, es poden transvasar fins a 20 hectòmetres. Amb tot, és el Ministeri de Transició ecològica el que ho decideix, com va passar al mes de novembre. Al 2, el nivell actual, es poden transvasar fins a 38 hectòmetres cúbics i, amb el nivell 1, el transvasament pot arribar a ser de fins a 60 hectòmetres cúbics al mes.

També et pot interessar

stats