La reforma de l’Estatut no rep cap esmena en el Senat

L’Estatut incorpora el compromís per part de l’Estat espanyol de destinar unes inversions proporcionals al volum de la població.

Imatge d’arxiu del Senat. Europa Press
Imatge d’arxiu del Senat. Europa Press

Cap grup parlamentari ha presentat esmenes en el Senat a la reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa el projecte serà aprovat definitivament en el ple del 20 de febrer i publicat després en el Butlletí Oficial de l’Estat.

D’aquesta manera, entrarà en vigor una reforma que es va aprovar en les Corts fa ja quasi huit anys, al març de 2011, però que per diferents circumstàncies polítiques ha estat paralitzada en el Congrés dels Diputats des de llavors.

La iniciativa suposa la incorporació a l’Estatut valencià del que anteriorment es va dir clàusula Camps, pel nom del president de la Generalitat Valenciana que la va impulsar, Francisco Camps. Es tracta d’una nova disposició addicional perquè les inversions de l’Estat espanyol en la Comunitat Valenciana siguen equivalents al pes demogràfic de la regió. 

La iniciativa va arribar a la Cambra Alta amb un ampli consens del Congrés, on va ser aprovada amb el suport de tot l’hemicicle i l’única abstenció de Ciutadans, per la qual cosa d’entrada ja estava assegurada l’aprovació al Senat.

La reforma serà debatuda en primer lloc en la comissió general de comunitats autònomes, en la qual poden participar els governs autonòmics si volen. La sessió de moment no ha sigut convocada, però fonts parlamentàries asseguren que se celebrarà la setmana que ve. Una vegada aprovada, està previst que s’aprove en el ple del dia 20.

També et pot interessar