La reforma de l'Estatut entra en vigor aquest dimecres

El Diari Oficial de la Generalitat i el Butlletí Oficial de l'Estat publiquen la modificació estatutària.

La reforma de l\'Estatut entra en vigor aquest dimecres
La reforma de l'Estatut entra en vigor aquest dimecres

Aquest dimecres entra en vigor de manera oficial la reforma de l'Estatut de la Comunitat Valenciana després de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La reforma recull el compromís que les inversions de l'Estat siguen equivalents al pes poblacional de la Comunitat Valenciana i preveu la creació d'una comissió negociadora integrada per les dues parts. 

La reforma inclou un nou punt en l'article 52 que recull que "la Generalitat Valenciana participarà en les decisions sobre la inversió de l'Estat a la Comunitat Valenciana, la qual, exclòs el Fons de Compensació Interterritorial, serà equivalent al pes poblacional de la Comunitat sobre el conjunt de l'Estat per un període de set anys".

Després de la publicació de la norma en els butlletins oficials entra en vigor una reforma que feia huit anys que es tramitava, des que el març del 2011 el Parlament valencià va aprovar modificar l'Estatut i va enviar la proposta al Congrés.

El passat mes de novembre els grups parlamentaris de PP, PSOE, Units Podem i Ciutadans van arribar a un acord per a desbloquejar el text, que finalment es va aprovar al Congrés i al Senat amb l'única abstenció de Cs i que, posteriorment, van validar les Corts.

També et pot interessar

stats