La reforma del Codi Penal sancionarà sempre les agressions sexuals amb penes de presó

S’eliminaran les multes amb les quals es castigaven els delictes més lleus.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, en una imatge d'arxiu

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha explicat que la reforma del Codi Penal en relació amb els delictes sexuals que prepara el govern espanyol contempla eliminar les multes amb les quals es castigaven els delictes més lleus, per a sancionar-los sempre amb penes de presó d'un a tres anys.

Delgado ha explicat que l'executiu espanyol vol portar al febrer l’avantprojecte de llei al Consell de Ministres, que contemplarà que "qualsevol acció de caràcter o contingut sexual contra una dona sense el seu consentiment donarà lloc a una agressió sexual" amb pena de presó.

"S'estableixen dues figures que serien l'agressió i la violació, desapareix el terme d'abús sexual, perquè d'alguna manera banalitzava o rebaixava la percepció que es té d'aquests delictes i de la seua gravetat", ha assegurat la ministra. 

A més, en la reforma del Codi Penal es recuperarà el delicte de violació, "en el sentit que el tenia recollit anteriorment", ha afegit Delgado.

Una altra novetat serà que la llei incorporarà un agreujant específic de gènere i tindrà en compte diferents circumstàncies "tant per a agreujar l'agressió sexual com la mateixa violació".

També et pot interessar

stats