Recuperació de l'espai públic i lluita contra l'emergència climàtica, principals objectius del Rialto

L'equip de govern de València s'ha reunit per a establir les prioritats i les línies de gestió futures.

Recuperació de l\'espai públic i lluita contra l\'emergència climàtica, principals objectius del Rialto
Recuperació de l'espai públic i lluita contra l'emergència climàtica, principals objectius del Rialto

El govern municipal de l'Ajuntament de València s'ha reunit al Palau de Congressos per a fer balanç dels primers sis mesos del govern derivat del pacte del Rialto, i establir les prioritats i les línies de gestió futures.

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha explicat que s'ha tractat d'una jornada de convivència i reflexió per a començar a treballar en els objectius de 2020, i començar la projecció de la València que volen per al període 2020-2030.

La vicealcaldessa Sandra Gómez, per la seua part, ha volgut destacar la importància d'aquest primer any de legislatura per ser el que marca la consecució dels objectius fins al final del mandat.

Pel que fa als temes de la reunió, els aspectes als quals més importància ha donat l'equip de govern han sigut la sostenibilitat de la ciutat a tots els nivells, la recuperació dels espais públics no només al centre sinó també als barris, i l'actuació davant de l'emergència climàtica.

Reordenació de l'espai urbà i lluita contra l'emergència climàtica

Sandra Gómez ha volgut destacar la importància d'aconseguir una igualtat d'oportunitats real, construint una ciutat on "no existisquen diferències segons el codi postal on es resideix".

La vicealcaldessa ha posat l’èmfasi també en la importància de recuperar l'espai públic per al gaudi de la ciutadania, amb el projecte València, ciutat de places, que implica la desaparició del trànsit rodat en algunes zones de la ciutat i la recuperació dels espais verds.

En relació amb aquesta transformació de l'espai urbà, el vicealcalde Sergi Campillo ha recalcat que el desenvolupament de la infraestructura verda pot ajudar molt a mitigar els efectes de l'emergència climàtica de la ciutat.

Sobre això, Campillo ha explicat la intenció del govern de desenvolupar el pla d'acció de clima i energia de la ciutat.

També et pot interessar

stats