Els rectors valencians traslladen a Marzà les necessitats de les universitats valencianes

La representant, Eva Alcón, ha demanat al conseller un nou pla de finançament, reduir les taxes i un conveni per al personal laboral.

Vicent Marzà, conseller d'Educació, i Eva Alcón, rectora de l'UJI i presidenta de la CRUPV, s'han reunit aquest dimecres.
Vicent Marzà, conseller d'Educació, i Eva Alcón, rectora de l'UJI i presidenta de la CRUPV, s'han reunit aquest dimecres.

La rectora de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Eva Alcón, s'ha reunit amb el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, com a presidenta de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) per a traslladar-li les demandes del col·lectiu per al sistema universitari públic valencià.

Entre aquestes "prioritats", com assenyala l'UJI, hi destaquen la necessitat d'un conveni col·lectiu del personal laboral, l'establiment d'un nou pla pluriennal de finançament i la compensació a les universitats pel reconeixement de la carrera professional o la reducció dels preus de les matrícules.

Alcón ha manifestat que en els últims mesos s'ha avançat en les negociacions del conveni col·lectiu entre els diferents agents però que, no obstant això, és un tema "pendent" que cal resoldre, per a millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors de les universitats. Quant a l'establiment d'un nou pla pluriennal de finançament, ha dit, que és un tema "necessari d'abordar", ja que "és la forma d'assignar recursos de manera adequada a les universitats i l'única manera de planificar el sistema universitari valencià".

També et pot interessar

stats