El rector de la URJC diu que Cifuentes obtingué el màster correctament

Segons eldiario.es, Cifuentes va obtindre un màster després que una funcionària canviara les notes.

El rector de la Universitat Rey Juan Carlos, Javier Ramos, ha negat que hi haja irregularitats en l´expedient acadèmic del màster sobre dret autonòmic cursat per la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, i ha atribuït a una 'errada de transcripció' que figurara com a no presentada en dues assignatures.

Ramos ha comparegut després que eldiario.es publicara que Cifuentes va obtindre el títol amb unes notes falsificades, ja que no havia cursat dues assignatures del màster. La publicació de la informació ha alçat una gran polseguera política i tots els partits de la oposició han demanat explicacions a la presidenta madrilenya. Cap dirigent nacional del PP ha volgut manifestar-se sobre l´escàndol durant la sessió matinal del Congrés dels Diputats.

 

Segons eldiario.es, les puntuacions de la presidenta madrilenya les va modificar una funcionària de la universitat, que va canviar els 'no presentat' per 'notable', dos anys després que Cifuentes es matriculara. Quan es van variar les notes, Cifuentes era la delegada del Govern a Madrid.

La funcionària, Amalia Calonge, que no tenia res a veure amb el màster, afirma que va variar les qualificacions per ordre d´un professor, encara que no ha concretat la identitat del docent. Tot i que el canvi de notes es va fer l´any 2014, la modificació es va fer com si fóra del curs 2011-2012. Uns dies després de la modificació, Cifuentes va anar a la universitat per a recollir el títol i es va fer una foto amb la funcionària.

Cifuentes ha manifestat que, efectivament, es va deixar dos o tres assignatures pendents del màster, però que les va aprovar en 2014 i que hi deu haver un error en les dades. Però no consta que la presidenta madrilenya es matriculara al 2014 ni que pagara eixa matrícula. L´únic pagament que consta en eixe any és el de la retirada del títol, 176,27 euros, que va fer efectiu 15 dies després del canvi de notes.

D´altra banda, i segons informa eldiario.es, cap dels professors consultats que van impartir el màster ha pogut concretar en quin tribunal va defensar Cifuentes el projecte de fi de màster, imprescindible per a obtindre el títol. Tots ells han manifestat que es tracta d´informació confidencial, restringida per la Llei de protecció de dades.

La notícia ha provocat la reacció de la resta de partits polítics. El diputat de Podem, Íñigo Errejón, ha dit que és molt greu que la presidenta de la Comunitat de Madrid haja obtingut un màster en una universitat pública amb notes falsificades i ha demanat que done les explicacions oportunes. En el mateix sentit, s´ha manifestat el portaveu socialista de l´Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo.

També et pot interessar

stats