El rector diu que no té cap constància del treball de Cifuentes

El rector de la URJC ha explicat els detalls de la investigació sobre el màster que hauria cursat Cristina Cifuentes.

El president del Govern, Mariano Rajoy (d'esquena), i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, a Sevilla
El president del Govern, Mariano Rajoy (d'esquena), i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, a Sevilla / Raúl Caro (EFE)

Segons ha explicat el rector: "no consta l'acta en el Servei de Postgrau, a pesar que el seu arxiu és obligatori". El rector ha afegit que tampoc ha sigut remés a aquell servei el treball de fi de màster, ni es pot confirmar que la defensa de l'esmentat treball haja tingut lloc. El rector ha explicat que tota la informació disponible es posarà a disposició de la Fiscalia, que investiga el cas.

Es dóna la circumstància que el 21 de març Ramos va assegurar: "no hi ha cap irregularitat en el títol de màster de Cristina Cifuentes". Una afirmació que contrasta radicalment amb el que ara diu.

La professora Alicia López de los Mozos, que suposadament va presidir el tribunal que hauria avaluat Cristina Cifuentes, ha assegurat que desconeix l'existència de cap document sobre el tema en poder de la universitat. A més, destaca que no reconeix el contingut de l'acta que s'ha fet pública en els mitjans de comunicació ni tampoc la firma que apareix en ella.

Les explicacions del director del màster

El rector Javier Ramos ha insistit que ha actuat correctament i d'acord amb la legalitat en tot moment. El director del màster, Enrique Álvarez, ha assegurat que va elaborar l'acta del tribunal a petició del rector i que, per tant, és falsa.

Ha reconegut els fets després que la Fiscalia ha decidit investigar el cas per si hi ha responsabilitats penals. Álvarez diu que va encarregar elaborar l'acta del tribunal a la professora Cecilia Rosado i que ella va demanar permís a les altres dos professores que, suposadament, signaren el document.

Després de les noves informacions, Cristina Cifuentes ha reiterat que no pensa dimitir. Ho ha dit a Sevilla, on el PP celebra una convenció aquest cap de setmana. La presidenta de la Comunitat de Madrid assegura que es ratifica en totes les explicacions que ha donat fins ara referides a la suposada falsificació del seu títol de màster. Cifuentes ha assegurat que ella mai ha parlat ni amb el rector ni amb el director del seu màster, i que tot es una qüestió administrativa de la Universitat Rey Juan Carlos.

El PSOE ha presentat una moció de censura contra Cifuentes a l'Assemblea de Madrid, a la qual Ciutadans, segons han manifestat, no donarà suport. No obstant això, el portaveu a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha advertit que si Cifuentes fóra imputada demanarien la seua dimissió. El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha mostrat partidari d'esperar els resultats de les investigacions de la Fiscalia.

També et pot interessar

stats