Recta final en el juí pels ERO d'Andalusia

Els informes finals de dos acusats i el torn d'última paraula tanquen la vista oral després d'un any de sessions.

Manuel Chaves (dreta) i José Antonio Griñán, en una imatge d'arxiu
Manuel Chaves (dreta) i José Antonio Griñán, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El juí pel cas dels Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) d'Andalusia posa el punt final després de 152 sessions i més d'un any de vista oral. En total, 21 ex-alts càrrecs seuen a la banqueta dels acusats del procés, que jutja des del 13 de desembre de 2017 la secció primera de l'Audiència Provincial de Sevilla.

Entre els investigats hi ha dos expresidents de la Junta amb el PSOE. La Fiscalia Anticorrupció demana 10 anys d'inhabilitació per prevaricació contra Manuel Chaves i 6 anys de presó i 30 d'inhabilitació per prevaricació i malversació contra el seu successor, José Antonio Griñán.

Aquest dilluns exposaran els seus al·legats de defensa els advocats dels últims dos acusats, l'exconseller de Treball, José Antonio Viera, i l'exdirector general de Pressupostos, Antonio Lozano.

Després, la sala cridarà un per un els 21 acusats per a oferir-los el dret a una última intervenció, abans que el tribunal es retire a deliberar i redactar la sentència. Els magistrats han avançat que tardarà almenys 6 o 7 mesos més.

També et pot interessar

stats