Rècord de sol·licituds de vot per correu a la Comunitat Valenciana: creixen un 236%

Les xifres per a les eleccions del 28 d'abril es tripliquen respecte a les autonòmiques de maig del 2015.

VÍDEO | Rècord de sol·licituds de vot per correu a la Comunitat Valenciana: creixen un 236%

El vot per correu en les eleccions del pròxim dia 28 d'abril ja és el més alt de la història de la democràcia. Segons dades que ha fet públiques aquest dilluns la Conselleria de Justícia, les peticions han arribat a la xifra de 189.655. És a dir, quasi 190.000 valencians i valencianes han demanat aquesta modalitat de vot per a les eleccions generals i autonòmiques, quantitat que representa el 5,2% del cens electoral valencià.

Les xifres suposen que les sol·licituds per a votar per correu han augmentat un 235,7% respecte a les eleccions de maig de 2015. Aleshores van ser 54.484 persones les que optaren per aquesta modalitat. Per tant, s'han multiplicat per més de tres les peticions de vot per correu de les últimes eleccions autonòmiques.

La consellera, Gabriela Bravo, ha manifestat sobre aquest fet que es tracta de "xifres històriques" que demostren la "gran preocupació que té la població valenciana pel futur". 

Les persones sol·licitants del vot per correu tenen fins al dimecres 24 d'abril per a remetre'l per correu certificat a la mesa electoral que corresponga. 

També et pot interessar

stats