El recompte de vots dona el diputat de Villena al PSPV

Socialistes i populars empaten a 14 escons, de manera que la governabilitat a la Diputació d’Alacant queda en mans de Cs.

La Diputació d'Alacant, en una imatge d'arxiu
La Diputació d'Alacant, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El recompte dels 36.462 vots dels huit municipis del partit judicial de Villena ha atorgat al PSPV-PSOE l'acta d'aquesta zona en la Diputació Provincial d'Alacant per un avantatge de 22 vots.

D'aquesta manera, PSPV i PP empaten a 14 diputats i necessitaran els dos de Ciutadans per a aconseguir la majoria necessària per a aconseguir la presidència de la institució Provincial, en una cambra amb 31 diputats.

Una vegada conclòs el denominat "acte d'escrutini", s'obri un termini de 24 hores per a possibles recursos. De fet, el PP ja ha anunciat que es planteja reclamar 4 paperetes, encara que el resultat no variaria.

Així mateix, també hi hauria l'opció de presentar un recurs contenciós electoral davant de la proclamació oficial dels diputats.

En el recompte han participat apoderats dels dos partits per a comprovar si les sumes eren les correctes i si hi havia possibles paperetes nul·les, ja que el resultat provisional de diumenge va llançar un lleuger avantatge per als socialistes de sols 21 paperetes respecte al PP, que finalment ha augmentat en un sufragi.

També et pot interessar

stats