La recepta antiocupes del PP: unitats policials específiques, oficines d'ajuda a afectats i penes més dures

Els populars presenten a Bonrepòs i Mirambell un pla per a lluitar contra l'ocupació il·legal de vivendes que inclou també reformes legals per a facilitar l'eliminació en el padró i més instruments jurídics de defensa

González Pons, amb jaqueta verda, a Bonrepòs aquest dimarts
González Pons, amb jaqueta verda, a Bonrepòs aquest dimarts / PP

El PP ha presentat aquest dimarts un pla per a combatre l'ocupació il·legal d'habitatges, un assumpte "fonamental" en el programa electoral de cara a les generals d'aquest diumenge, 23 de juliol. En un acte a Bonrepòs i Mirambell i davant d'una finca de seixanta pisos ocupats, el cap de llista del PP al Congrés per València Esteban González Pons, ha desgranat les propostes que contemplen.

Són cinc mesures: posar en marxa unitats especialitzades de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, reforçar les penes fins a tres anys per ocupació il·legal de vivendes, reformar la llei de la propietat horitzontal —amb instruments de defensa jurídica— i la de bases de règim local —registre nul en el padró—, una reforma tributària —per a tornar l'IBI i l'impost de patrimoni— i establir oficines municipals de suport a les persones afectades.

González Pons, que s'ha reunit amb el veïnat del municipi per a atendre les seues preocupacions en matèria de seguretat o convivència, ha assenyalat que "amb Sánchez l'ocupació a Espanya ha pujat un 41%". Segons el candidat popular, el nostre país "és una excepció a Europa respecte a l'ocupació il·legal d'habitatges, ja que a països com França, Alemanya, Suècia i Itàlia s'hi prenen mesures".

El PP xifra en 46 el nombre d'immobles que s'ocupen de mitjana cada dia i considera que la llei d'habitatge és insuficient per a protegir les "víctimes". "Una persona que veu com ocupen la seua casa no pot esperar una mitjana de 21 mesos per a veure resolt el procés judicial, i aquestes són les dades que fa públiques el Consell General del Poder Judicial al juny de 2023", ha indicat el també vicesecretari institucional, que ha afirmat que el pla dels populars garanteix la desocupació en 24 hores.

A més, González Pons ha dit que el seu partit aprovarà polítiques orientades a "protegir el vulnerable i perseguir els caradures". En aquest sentit, ha recordat que la nova alcaldessa de València, María José Catalá, ja ha fet un primer pas a anunciar que donarà de baixa del padró als ocupes.

També et pot interessar

stats