Rebutgen totes les peticions de compareixences del Consell a les Corts

PSPV i Compromís justifiquen la decisió, que no ha agradat al tercer soci de govern, Unides Podem.

Reunió de la junta de síndics, aquest dimecres
Reunió de la junta de síndics, aquest dimecres / À Punt

La junta de síndics ha rebutjat aquest dimecres, amb els vots del PSPV i Compromís, cinc peticions de compareixences de membres del Consell en la Diputació Permanent de les Corts per considerar-les no urgents.

El PP havia demanat explicacions sobre els casos de botulisme en les aus de l'Albufera, el tancament de platges a València per contaminació i les retallades de 500 milions d'euros que ha avançat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en els pressupostos autonòmics.

La Junta de Síndics també ha acordat rebutjar la petició de Ciutadans sobre llistes d'espera sanitàries i una altra que tenia per objectiu conéixer la postura dels tres socis del govern del Botànic sobre la implantació de la taxa turística en la Comunitat Valenciana.

La diputada socialista Carmen Martínez i la portaveu de Compromís, Aitana Mas, han justificat la decisió, que no ha agradat a Unides Podem. La portaveu Naiara Davó ha lamentat el bloqueig de les compareixences perquè "haurien sigut una bona oportunitat" perquè el conseller Soler explicara els ajustos previstos en el pressupost autonòmic.

També et pot interessar

stats