El rebuig als pressupostos reforça la possibilitat d'eleccions anticipades

El president del govern espanyol anunciarà divendres després del Consell de Ministres si convoca els comicis.

VÍDEO | El rebuig als pressupostos reforça la possibilitat d\'eleccions anticipades

Aquest divendres Pedro Sánchez resoldrà la incògnita sobre si convoca eleccions o no. La possibilitat ha cobrat cada vegada més força durant les últimes hores, després que dimecres el Congrés dels Diputats rebutjara els pressupostos de l'Estat per a 2019 amb els vots d'Esquerra Republicana i PDeCAT. Els partits catalans votaren en el mateix sentit que PP, Ciutadans, Fòrum Astúries i Coalició Canària, a favor de les sis esmenes a la totalitat que demanaven tornar els comptes al govern central i que han rebut 191 vots a favor, 158 en contra i una abstenció. 

Ara, els partits polítics esperen la decisió del president del govern espanyol, que arribarà divendres després de la reunió setmanal del Consell de Ministres. Previsiblement Pedro Sánchez anunciarà que avança les eleccions, i les dates que més sonen en l'entorn socialista ara per ara són el 28 d'abril i el 26 de maig. 

Des del moment en què va acabar el debat, els líders del PP i Ciutadans es van afanyar a exigir de nou al cap de l'executiu central que convoque ja els comicis generals. 

També et pot interessar

stats