Reaccions valencianes a la sentència de la trama Gürtel

Els principals líders polítics valencians han mostrat les seues reaccions davant la sentència del cas Gürtel.

Reaccions valencianes a la sentència de la trama Gürtel
Reaccions valencianes a la sentència de la trama Gürtel

La política valenciana han mostrat les seues opinions després de conéixer la sentència que condemna a 4 anys de presó Ricardo Costa, exsecretari general del PPCV i absol l'exvicepresident de la Generalitat, Vicente Rambla, pel finançament irregular del partit, quan estava liderat per Francisco Camps.

Ximo Puig: “la sentència demostra que el PP va anar dopat a les eleccions”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que la sentència del cas Gürtel que acredita el finançament irregular del PP valencià confirma que el Partit Popular va anar "dopat" a les eleccions, per la qual cosa ha demanat als populars que assumisquen "responsabilitats polítiques". Puig ha subratllat la tristesa que li suposa que la Comunitat Valenciana s'associe amb la corrupció però també ha mostrat alegria per la sentència perquè això no tornarà a passar mai.

Isabel Bonig: “La Gürtel valenciana és el passat i el PP ha aprés la lliçó”.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha manifestat que les actituds reflectides en la sentència de la branca valenciana de la trama Gürtel corresponen al passat i que el seu partit ja ha aprés la lliçó i treballa perquè aquests fets no tornen a produir-se. Segons ha assegurat en declaracions a l'eixida de la Junta Directiva Nacional del partit, aquesta sentència, coneguda hui, és "una mostra clara" que a Espanya "no existeix impunitat" i "qui la fa la paga".

Fran Ferri: “El PP és un partit corrupte i cal mantindre'l lluny de la caixa”.

El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha afirmat aquest dilluns que la sentència sobre la branca valenciana de la trama Gürtel demostra que el PPCV ja no és presumptament corrupte, sinó un partit corrupte, i per tant cal, segons ell, cal mantindre'ls lluny de la caixa tot el temps possible. "Sabem que quan [el PP] té opció d'accedir a la caixa, tiren mà d'ella i per al seu propi benefici, no el dels valencians", ha assenyalat als mitjans de comunicació Ferri, qui ha indicat que s'alegra de la condemna de l'Audiència Nacional en aquest cas.

Mónica Oltra: “La sentència confirma que el PP va instal·lar la corrupció en les institucions”.

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha afirmat que la sentència de la branca valenciana del cas Gürtel demostra que el PP havia instal·lat en les institucions valencianes una corrupció sistèmica i sistemàtica i que saquejava la hisenda pública per a benefici propi. Segons la vicepresidenta, "els tribunals confirmen una cosa que ja sabíem en tot Espanya", i que, segons ha destacat, van començar a denunciar partits com el seu (Compromís) en 2009, encara que creu que en aquell moment es van quedar curts.

Mari Carmen Sánchez: "La corrupció estava instal·lada en la cúpula del PP valencià".

Segons La portaveu de Ciutadans (Cs) a les Corts, Mari Carmen Sánchez, "la sentència del judici a la branca valenciana de Gürtel demostra que els casos de corrupció no eren aïllats, sinó que la corrupció estava instal·lada en la cúpula del PP valencià". Sánchez també ha instat el PP a demanar perdó i a regenerar-se de veritat.

Per a César Jiménez, Camps "n'és el responsable

màxim

"

El portaveu del Consell Ciutadà Valencià de Podemos, César Jiménez, ha afirmat que sempre tindran la incògnita de què hauria passat si el PP no s'haguera "dopat electoralment" i ha apuntat que encara que no es va acusar en temps i els delictes han prescrit, l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, "n'és el responsable màxim". Així mateix, ha demanat al PP que revise les responsabilitats polítiques perquè en el PPCV actual hi ha molta gent que va estar convivint amb aquesta trama de corrupció i a Podemos li resulta molt difícil creure que no sabien quins eren els mecanismes per a finançar les campanyes electorals.

Segons Rosa Pérez, els populars "estan inhabilitats per a gestionar diners públics"

La coordinadora general d'Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat: "queda bastant acreditat que –els populars– estan inhabilitats per a gestionar diners públics". Pérez considera "demolidor" el fet que s'haja demostrat que els acusats són culpables per delictes electorals, falsedat documental continuada i contra la hisenda pública. A més, ha insistit en la necessitat que la ciutadania tinga molt clar que un partit com el PP "no puga tornar a governar en el País Valencià perquè, a més dels delictes demostrats, ha provocat un descrèdit de les institucions democràtiques i dels càrrecs públics".

També et pot interessar

stats