Reaccions valencianes a la sentència del 'procés'

Mentre els partits del Botànic aposten pel diàleg, PP i Cs es mostren satisfets i demanen que no hi haja cap concessió als condemnats.

VÍDEO | Reaccions valencianes a la sentència del \'procés\'

Els polítics valencians també han donat el seu punt de vista sobre la sentència del 'procés'. Mentre els partits del Botànic advoquen pel diàleg, una vegada esgotada la via judicial, el PP ha qualificat la sentència d'"exemplar" i ha demanat que no hi haja cap concessió als condemnats.

Ximo Puig: "L'etapa jurídica ha acabat i ara cal diàleg"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que "l'etapa jurídica ha acabat i que ara el que cal és que comence la política". Puig ha indicat que respecta totes les sentències, ja que "un estat democràtic es basa en l'estat de dret", i ha apostat per la "necessitat d'abordar la retrobada entre la societat catalana i la resta d'Espanya". "No podem fer una fugida cap a endavant, la convivència és el factor clau", ha assegurat. 

Per això, el socialista creu que "l'únic camí a transitar és el del diàleg en el marc de la llei". En aquest sentit, Puig ha apostat per obrir el debat cap a un nou model d'estat que tinga en compte la igualtat dels territoris, però també la seua singularitat". 

Jorge Bellver: "És una sentència exemplar"

El portaveu del PP en les Corts, Jorge Bellver, l'ha qualificada d"exemplar", assenyalant que estan "absolutament d'acord i al costat del Govern d'Espanya" per a portar endavant les mesures que siguen necessàries per a "mantindre la legalitat i l'orde públic".

En aquest sentit, Bellver ha comentat que el PP "ho ha tingut sempre clar pel que fa a la legislació" i ha demanat tant a Pedro Sánchez com a Ximo Puig que "no se'ls passe pel cap recórrer a amagatalls polítics. No es pot consentir un indult per a fer números polítics", ha assegurat. De la mateixa manera, ha assenyalat que "a Espanya, qui la fa la paga", i ha declarat que el seu partit demanarà en les Corts que es deixen de finançar entitats com ara Acció Cultural del País Valencià o Escola Valenciana "que estan cridant a la desobediència i a les mobilitzacions contra la sentència amb els diners de tots els valencians i valencianes".

Compromís aposta pel diàleg i els acords per a arribar a una "solució real"

Compromís també ha apostat pel diàleg i per l'arribada a acords per a trobar una "solució real" a la qüestió catalana. La vicepresidenta primera del Consell i coportaveu de la formació, Mónica Oltra, ha assenyalat que "els problemes polítics se solucionen en la política, sempre que siga útil", i ha advocat per esperar a veure què és el que diuen al respecte tant el Tribunal Constitucional com el Tribunal Europeu de Drets Humans.

Per al cap de llista de Més Compromís al Congrés, Joan Baldoví, la sentència del 'procés' és "desproporcionada" i ha assegurat que "no resol el conflicte a Catalunya". El polític creu que amb aquesta sentència "es tanca un cicle estèril que ha de donar pas a una etapa de diàleg" i que "els problemes polítics necessiten solucions polítiques". El partit aposta pel diàleg i per buscar acords per a trobar una "solució real" al tema català.

Cantó exigeix el compliment de la sentència sense indults

El líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha exigit el compliment "íntegre i sense indults" de la sentència, "en igualtat de condicions que la resta de presos".

A més, ha criticat que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, "s'ha negat en reiterades ocasions" a comprometre's al fet que no els indultarà. Per això, li ha demanat que es pronuncie "ara que ja hi ha sentència".

Naiara Davó: "Ha sigut una barbaritat que la política haja delegat la qüestió catalana a la justícia"

La síndica d'Unides-Podem a les Corts, Naiara Davó, ha assenyalat que la sentència "evidencia el fracàs de la política" i que "allunya a la societat de trobar una solució a Catalunya". En aquest sentit, Davó ha assegurat que "ha sigut una barbaritat que la política haja delegat la qüestió catalana a la justícia" i que ara "s'ha de tornar a seure i dialogar per a veure com es construeix una Espanya més àmplia". "Nosaltres volem una Espanya on capiem tots. Amb aquesta sentència no serà fàcil", ha afegit.

També et pot interessar

stats