Reaccions valencianes a la presidència de Sánchez

Els principals líders polítics valencians han manifestat hui les seues expectatives respecte del nou govern de Pedro Sánchez.

Les principals figures de la política valenciana es manifesten sobre la presidència de Sánchez
Les principals figures de la política valenciana es manifesten sobre la presidència de Sánchez

La política valenciana té molt a dir del recent nomenament de Pedro Sánchez com a president del govern central, resultat de la moció de censura interposada contra el ja expresident, Mariano Rajoy. Les principals figures de la nostra política coincideixen a establir una agenda de reivindicacions i temes pendents per a la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que amb el nou executiu central s'obrin expectatives favorables per a la Comunitat Valenciana. Una de les prioritats en les reivindicacions seran les infraestructures, com ara el programa de rodalies, el desenvolupament de carreteres i del ferrocarril i, com a incidit, "de forma ben clara, evident i prioritària" el Corredor Mediterrani.

Per la seua banda, les reclamacions de Mónica Oltra se centren en la reforma del finançament de les comunitats autònomes. Com a explicat, "la major part dels drets de les persones, de la vida quotidiana, passa per les polítiques que es fan a les comunitats autònomes".

També la portaveu adjunta del Partit Popular a les Corts, María José Català, s'ha manifestat sobre el canvi en el govern central, i ha afirmat que estaran atents al fet que les possibles concessions als grups nacionalistes no acaben afectant la Comunitat Valenciana.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha assegurat que ara els canvis s’hauran d'accelerar, perquè ja no es té l’”excusa" de tindre un govern central enemic.

Un altre dels temes pendents és si finalment hi haurà presència valenciana en el nou executiu.

També et pot interessar

stats