Reaccions polítiques a l'avançament de les autonòmiques

Els partits del govern del Botànic i l'oposició opinen en 'Les notícies del matí' sobre la prerrogativa del president Ximo Puig.

VÍDEO | Reaccions polítiques a l\'avançament de les autonòmiques

Amb les preguntes sobre el pròxim calendari electoral resoltes, Ximo Puig insisteix que el president de la Generalitat "no és de cap partit polític" i que amb la seua prerrogativa d'avançar els comicis tracta de "tindre en compte l'interés general". Les notícies del matí  ha iniciat, un dia després d'aquesta decisió històrica, una ronda d'entrevistes telefòniques per a conéixer les reaccions dels partits polítics valencians. 

Ciutadans, d'acord "però per motius distints"

La síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha destacat que estan d'acord amb el canvi de data "però per motius distints". "Necessitem eleccions a la Comunitat Valenciana per a posar fi al Pacte del Botànic", ha apuntat, a més d'insistir que considera que es tracta d'una decisió "totalment partidista".

Estañ recorda que encara queden "dos mesos de govern legítim"

El síndic de Podem, Antonio Estañ, ha apuntat que no té tan clar si beneficia o perjudica la formació morada i que pretén "no donar la impressió de tacticisme o divisió". Estañ ha recordat que encara queden "dos mesos de govern legítim" i ha plantejat que no s'abandonen els compromisos de final de legislatura, com ara la reversió de l'hospital de Dénia, mesures contra l'addicció al joc o "aclarir les competències de les diputacions". "Volem una campanya centrada en tot el que 'ha fet de positiu des del Botànic, que per a nosaltres ha sigut un model exitós però amb limitacions", ha afegit.

Compromís escenifica "l'únic desacord" de la legislatura

Fran Ferri, síndic de Compromís, ha manifestat en declaracions a À Punt Notícies que el Botànic "no ha saltat per l'aire" i que els consellers i conselleres continuen treballant. "Ahir va ser l'únic desacord que ha tingut el consell en aquesta legislatura, una decisió unilateral per part del president i del Partit Socialista", ha dit. En la seua opinió, no és bona idea "mesclar les eleccions amb un debat estatal que poc afecta en el dia a dia les polítiques valencianes", i ha avançat la prioritat del partit per "lluitar per un sistema de finançament just" al Congrés dels Diputats.

El Grup Socialista manté els beneficis d'una campanya "valencianitzada"

El síndic del PSPV-PSOE, Manolo Mata, per la seua part, ha reafirmat la postura del president de "valencianitzar la campanya espanyola". El portaveu socialista ha rebaixat les diferents postures davant d'aquest nou escenari i, a més, ha emfatitzat el repte de les forces progressistes per a "frenar les dretes que estan condicionant la vida política espanyola, europea i mundial". D'altra banda, durant la telefonada, Mata ha expressat que entén el malestar mostrat per la vicepresidenta Mónica Oltra però que no el comparteix.

El PP diu que l'avançament certifica una legislatura de "caos, descontrol i desavinences internes"

"El president de la Generalitat certifica una legislatura de caos, de descontrol i de desavinences internes", ha iniciat la seua intervenció Eva Ortiz, secretària general del Partit Popular a la Comunitat Valenciana i directora del comité de campanya. La portaveu adjunta dels populars a les Corts ha agraït a Puig unir els comicis autonòmics amb els estatals "perquè Pedro Sánchez és el pitjor president que ha tingut el país". Ortiz ha dividit el pròxim panorama electoral en dues úniques postures, "triar entre un pressupost del PSOE a les ordes de Torra i Puigdemont o del PP amb Pablo Casado". Davant la pregunta d'una possible aliança amb el partit d'ultradreta Vox, ha precisat que els pactes "serà millor parlar-los el dia 29 d'abril".

També et pot interessar

stats