Reaccions dels partits polítics al processament de Camps per la construcció del circuit de F1

El PSPV, Compromís i EUPV asseguren que el circuit va servir per a “projectar la imatge de Camps”.

Reaccions dels partits polítics al processament de Camps per la construcció del circuit de F1
Reaccions dels partits polítics al processament de Camps per la construcció del circuit de F1

La decisió de la jutgessa del jutjat d'instrucció número 17 de València de processar l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, l'exvicepresident Vicent Rambla, i l'exconseller d'Infraestructures, Mario Flores, per la construcció del circuit de Fórmula 1, ha generat moltes reaccions. 

El PSPV critica que Bonig "mirara cap a un altre lloc"

El secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, ha assegurat que "els motors de la Fórmula 1 continuen ressonant en els jutjats i en els comptes de tots els valencians davant el silenci còmplice de l'actual PP". I ha afegit que "la Fórmula 1 va ser un tratge car de Camps, per a projectar la seua imatge, que vam pagar tots els valencians".

En un comunicat, ha criticat que l'actual líder del PP, Isabel Bonig, mentre era consellera d'Infraestructures "mirara cap a un altre lloc i callara les mentides i el saqueig dels seus antecessors per a mantindre's en el poder i seguir amb els deliris de falsa grandesa dels seus caps”.

Bonig: “No hi tenim res a dir”

La presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assegurat que el processament de Camps "no és res de nou" i suposa "una decisió judicial més". "No hi tenim res a dir", ha subratllat.

"Sempre hem mantingut el mateix criteri des del principi fins ara, tant si afecta membres del PP, gent important que ocupava càrrecs en el PP, com si afecta els nostres adversaris polítics", ha asseverat Bonig. La líder del PPCV ha resolt que el cas està en els tribunals "i els tribunals decidiran".

Compromís: el PP va gastar diners públics “per a la promoció de Camps”

El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, s’ha congratulat del processament de l'expresident de la Generalitat i d’altres membres del Partit Popular, i ha condemnat que "el PP va gastar diners públics de la F1 per a la promoció personalista de Camps".

"Ens alegrem que la justícia continue avançant en la investigació del cas de la Fórmula 1 i que, a més, apunte al principal responsable de la trama, que va ser Francisco Camps", ha assenyalat en un comunicat.

Per la seua banda, el president en funcions de les Corts, Enric Morera, ha dit que no és una bona notícia per a la credibilitat de les institucions valencianes. 

EUPV assegura que el processament confirma el “continu espoli del PP”

La coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que el processament de Camps posa de manifest el que la formació va denunciar durant anys, "el continu espoli per part dels governs del PP i en benefici dels seus amics empresaris". Així ho ha indicat Pérez Garijo en un comunicat, en el qual ha apuntat que aquesta ja és "una etapa cada vegada més passada" de la Comunitat Valenciana, “una etapa fosca". 

També et pot interessar