Reaccions al manifest en defensa de Joan Carles I firmat per personalitats del PSOE, PP i UCD

Des del govern espanyol mantenen que el llegat del rei emèrit no pot ser un obstacle perquè la justícia actue.

VÍDEO | Reaccions al manifest en defensa de Joan Carles I firmat per personalitats del PSOE, PP i UCD

Més de setanta exministres, expresidents autonòmics, ambaixadors i altres antics alts càrrecs han subscrit aquest dimarts un manifest de suport a Joan Carles I, en què defenen la seua presumpció d’innocència i recorden el seu llegat en aquests més de quaranta anys de democràcia. Entre els firmants es troba el socialista Alfonso Guerra, que ha qualificat de “cacera” les crítiques a l’exmonarca, mentre que des del govern espanyol mantenen que el seu llegat no pot ser un obstacle perquè la justícia actue.

“Si les seues accions pogueren ser mereixedores de reprovació, ho decidiran els tribunals de justícia, però mai es podrà esborrar la labor del rei Joan Carles en benefici de la democràcia i de la nació, sota pena d’una ingratitud social”, s'indica en el text. També es defén la monarquia parlamentària i la Constitució de 1978 que, segons diuen, han “propiciat” una Espanya moderna.

El manifest ha sigut subscrit per antics alts càrrecs del PSOE com l’exvicepresident Alfonso Guerra; els exministres Celestino Corbacho, Matilde Fernández i Cristina Alberdi; els expresidents autonòmics Juan Carlos Rodríguez Ibarra (Extremadura) i José Rodríguez de la Borbolla (Andalusia); i altres alts càrrecs com l’exdirector de gabinet de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, José Enrique Serrano.

També et pot interessar

stats