Raquel Ibáñez serà la nova subdelegada del govern a València

Amb el seu nomenament, tots els alts càrrecs del govern espanyol a la Comunitat Valenciana els ocupen dones

Pilar Bernabé amb Raquel Ibáñez, nova subdelegada del govern a València a partir de desembre
Pilar Bernabé amb Raquel Ibáñez, nova subdelegada del govern espanyol a València a partir de desembre / Delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana

A partir de l'1 de desembre Raquel Ibáñez serà la nova subdelegada del govern a la província de València, un nomenament que suposa que per primera vegada tots els alts càrrecs del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana els ocupen dones, amb la delegada del govern Pilar Bernabé, i tres dones com a subdelegades.

En el cas de la província de València, Ibáñez serà la primera dona al capdavant de la subdelegació, un càrrec que fins ara sempre havien ocupat homes, segons fonts de la delegació. Substitueix així Luis Felipe Martínez, que amb 70 anys es jubila després d'haver ocupat el lloc un any.

La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, ha destacat d’Ibáñez la seua àmplia experiència en l’administració autonòmica i la de justícia, així com la vinculació en el seu treball diari amb les forces i cossos de seguretat. També s'ha referit a ella com "una gran incorporació per a delegació del govern i per a substituir un gran subdelegat com és Luis Felipe Martínez".

Ibáñez és lletrada de l'administració de justícia (el que fins al 2015 es denominava secretària judicial). Des del 2021 fins ara és la titular del jutjat penal núm. 1 de València, després de ser titular en el penal núm. 16 de València des del 2019 fins a gener de 2021, i titular del núm. 3 de Torrent des del juny de 2011 fins al gener de 2019.

En aquest període, des del gener del 2013 fins al juny del 2016, va estar a la sala civil i penal del TSJCV, en comissió de serveis, com a reforç per a portar diverses macrocauses de corrupció, com la branca valenciana del Cas Gürtel.

Abans de formar part de l'administració de justícia, va treballar en l'administració autonòmica com a personal de confiança en el govern de Joan Lerma.

També et pot interessar

stats