Rajoy vincula la pujada de pensions a aprovar la llei de pressupostos

El president del Govern ha vinculat la millora del sistema de pensions a la creació d´ocupació i a la recuperació econòmica.

El president Mariano Rajoy en el Congrés
El president Mariano Rajoy en el Congrés / Ballesteros (EFE)

Debat monogràfic al Congrés que el president Mariano Rajoy ha aprofitat per a intentar aconseguir els suports que li falten per a aprovar la Llei de pressupostos del 2018. Un debat que ha tingut com a prèvia l´àmplia mobilització dels pensionistes al carrer. La petició més demanada pels pensionistes i l´oposició, tornar a lligar la pujada de les pensions a l´IPC, ha sigut rebutjada de nou pel president del Govern. Per tant, continurà vigent l´augment del 0,25% que va provocar la mobilització dels jubilats.

Rajoy ha justificat la duresa de les mesures econòmiques que es van prendre per la crisi perquè 'va ser una etapa molt difícil, a la vora de la fallida, amenaçats pel rescat', i ha recordat 'què passà en matèria de pensions en aquells països que van ser rescats' i que 'ací aconseguírem lliurar-nos'.

Les seues propostes han estat vinculades a l´aprovació de la Llei de pressupostos. Mariano Rajoy ha anunciat que aquests inclouran 'mesures fiscals' per a pujar les pensions mínimes i les prestacions de viudetat, les més baixes del sistema, rebudes majoritàriament per dones. D´aquesta manera, ha intentat persuadir els grups de l´oposició amb l´objectiu d´aconseguir el suport per a uns comptes que no es pogueren aprovar a final d´any, com és habitual, davant de la falta d´un acord amb la majoria necessària de les forces parlamentàries.

Tot i els anuncis, els jubilats continuen preparant-se per a les manifestacions que han convocat a tot Espanya el pròxim 17 de març. A València s´ha ajornat fins al 22 a causa de la festa fallera. Per al portaveu valencià de la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Públic de Pensions, 'Mariano Rajoy no ha entés el missatge del carrer' i 'això ho percebrà quan torne a vore la gent manifestant-se de nou'. Segons José García Polo, el debat ha servit 'per a fer un gest als partits, per a al·legar que aquests prepostos són millors per als pensionistes i si no ixen endavant és perquè no li donen suport'.

El president del Govern ha assegurat que 'tenim motius sòlids per a confiar que si es manté una bona política econòmica que impulse la creació de més ocupació i millor, i, si no es reverteixen les decisions preses, recuperarem prompte l´equilibri del sistema de pensions'.

També et pot interessar

stats