Rajoy veu reparació moral en la sentència de Gürtel després d'una moció basada en una “manipulació”

L'expresident assegura que s’hi reconeix que no pot afirmar-se l'autoria del PP en delictes de corrupció i prevaricació irregular.

Mariano Rajoy durant un congrés del PP en una imatge d'arxiu
Mariano Rajoy durant un congrés del PP en una imatge d'arxiu / @marianorajoy (Twitter)

L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, considera que la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Gürtel suposa una “reparació moral” a una moció de censura que va provocar la seua eixida de la Moncloa, perquè al seu parer es va construir “sobre la base d'una enorme manipulació d'una sentència que no és ferma i a més té un vot particular”. Rajoy ha emés un comunicat en el qual valora la sentència, que ahir va ratificar que el PP es va lucrar de la corrupció de la Gürtel, però va advertir de les “excessives” al·lusions de l'Audiència Nacional a la “caixa B” del partit, ja que la formació no va ser jutjada per aquests fets.

Rajoy assegura que la sentència reconeix textualment “que no pot afirmar-se l'autoria del Partit Popular en delictes de corrupció i prevaricació irregular”, perquè va ser jutjat a títol lucratiu, el que “pressuposa que el beneficiari no sols no va participar en el delicte sinó que va desconéixer que es cometia”. Per tant, diu Rajoy, la moció de censura que el va apartar del govern no té justificació i es va construir sobre la base d'una gran manipulació. I recalca, l'expresident del PP, que no hi ha cap condemna penal contra el Partit Popular ni contra cap membre del govern que ell presidia.

A través d'un comunicat, Rajoy ha recordat el discurs que va pronunciar el 31 de maig de 2018, quan es va debatre la moció de censura presentada per Pedro Sánchez, on va destacar que la sentència de Gürtel no condemnava l'executiu “ni el seu president ni cap dels seus membres” ni tampoc el Partit Popular o qualsevol dels seus militants.

En aquest, Rajoy ha volgut donar les gràcies “a tots els espanyols” que “l’han honrat amb la seua confiança durant els anys” que va dedicar a l'activitat política, “i molt especialment durant” en la seua etapa al capdavant de la presidència del govern. L'expresident agraeix el suport dels espanyols i dels militants del PP i confia que “aquesta reparació moral els anime a continuar treballant sense defallir pel benestar, les llibertats i la concòrdia entre espanyols”, valors que percep “més necessaris que mai”.

També et pot interessar

stats