Rajoy torna als tribunals per a donar explicacions sobre la caixa B del Partit Popular

Compareixerà com a testimoni en el juí del cas Bárcenas pel pagament negre de les obres de la seu nacional del partit.

Rajoy compareix en el juí del procés en qualitat de testimoni
Rajoy compareix en el juí del procés en qualitat de testimoni

L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy tornarà a donar explicacions sobre la caixa B del Partit Popular. La seua compareixença com a testimoni ha sigut admesa en el juí del cas Bárcenas, pel presumpte pagament en negre de les obres de la reforma de la seu nacional del partit al carrer Gènova, a Madrid.

El tribunal que va jutjar la primera època de Gürtel (1999-2005) va dubtar en la seua sentència de la credibilitat de Rajoy en negar l'existència d'una caixa B en el partit quan va declarar com a testimoni en el juí.

Gràcies a la percepció d’aquest tribunal, el PSOE va aconseguir unir les forces suficients per a la moció de censura que va tombar al popular de la presidència del govern.

En el juí pel cas Bárcenas i per al qual encara no hi ha data, també seran anomenats com a testimonis quatre exsecretaris generals del PP: Francisco Álvarez Cascos, Javier Arenas, Ángel Acebes i María Dolores de Cospedal.

A més, dona també el vistiplau a les testificals de l'expresident del Senat, Pío García Escudero; l'expresident del govern balear, Jaume Matas; i l'expresident de les Corts, Juan Cotino, pendent de ser jutjat per la visita del papa a València en 2006; així com la del seu nebot Vicente Cotino.

El PP, acusat de pagar en negre la reforma de la seu nacional

En aquest juí, tal com va ocórrer en el de Gürtel, el PP està acusat com a partícip a títol lucratiu pel pagament parcial en negre dels 888.000 euros que va costar la reforma, pel que ha hagut de prestar una fiança d'1,2 milions d'euros abans de la vista oral.

La Fiscalia considera el partit responsable civil pels presumptes pagaments en negre, que atribueix a Bárcenas, qui ja està complint una condemna de 33 anys de presó per Gürtel i per a qui demana cinc anys de presó. Amb ell s'asseuran en la banqueta l’exgerent del PP Cristóbal Páez i tres responsables de l'estudi d'arquitectura que va fer les obres a la seu de Gènova.

També et pot interessar

stats