Rajoy, Sáenz de Santamaría i Montoro declaren en el juí pel ‘procés’

La vista oral entra en una nova fase amb la ronda de testimonis.

Testimonis que declararan a partir d'aquest dimecres en el juí pel procés. Efe
Testimonis que declararan a partir d'aquest dimecres en el juí pel procés. Efe

El juí pel procés entra des d'aquest dimecres en una nova fase amb l'inici de la ronda de testimonis, durant la qual declararà l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

Després dels interrogatoris als últims acusats –el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell– el Tribunal Suprem cita les persones que ocupaven les majors responsabilitats polítiques a Espanya i Catalunya durant la celebració de la consulta independentista del primer d'octubre del 2017.

Està previst que Rajoy òbriga a les quatre la sessió de vesprada, després de la compareixença, en el torn de matí, de la seua número dos, l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria, i l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro.

Durant la jornada també s'han programat les declaracions de l'expresident de la Generalitat Artur Mas i del president del Parlament, Roger Torrent. Aquest últim ha informat el Suprem que no pot anar a declarar perquè hi ha ple el mateix dia a la cambra catalana.

La ronda de testimonis es tanca dijous amb les compareixences del lehendakari basc, Íñigo Urkullu, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i l'exministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, entre altres.

El Tribunal Suprem ha decidit avançar vint testificals previstes a polítics per a allunyar-los de la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d'abril. Per aquest motiu ha optat per condensar les declaracions en dos dies, en lloc dels tres previstos inicialment- amb deu compareixences per dia de mitja hora cadascuna.

També et pot interessar

stats