Rajoy descarta dimitir i acusa Sánchez d'usar "dreceres" per a arribar a la Moncloa

El president del Govern ratifica la seua intenció d'esgotar la legislatura i nega que tinga reponsabilitats derivades de la sentència del cas Gürtel.

Mariano Rajoy, durant la sessió de control de l'oposició d'aquest dimecres
Mariano Rajoy, durant la sessió de control de l'oposició d'aquest dimecres / Ballesteros (Efe)

El president del Govern, Mariano Rajoy, ratifica la seua intenció d'esgotar la legislatura en la sessió de control del Govern i manté que ni ell ni el seu Govern tenen responsabilitats derivades de la sentència del cas Gürtel. La sessió de control al Congrés dels Diputats ha sigut el primer assalt de la moció de censura contra Mariano Rajoy presentada per Pedro Sánchez i que es debatrà demà dijous i divendres. 

Rajoy s'ha escudat aquest dimecres en la confiança que els espanyols li han atorgat en les últimes cites electorals per a no dimitir i ha acusat el líder del PSOE d'usar la moció de censura com a "drecera" i "sistema indigne" per a arribar a La Moncloa perquè sap que a través de les urnes  és "impossible" que ho aconseguisca. 

El PSOE té assegurats els vots del seu partit, els de Podem, els de Compromís i el de Nova Canàries. En total, 156. Ara mateix li falten 20 vots i els socialistes continuen les converses per a sumar suports.  

En aquest sentit, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que el seu grup votaria a favor de la moció de censura socialista si la liderara un candidat "independent" pròxim al PSOE com ara Nicolás Redondo, Ramón Jáuregui o Javier Solana, encara que els socialistes no s'han mostrat receptius a aquesta idea.

La resposta del PSOE a l'última oferta de Rivera ha sigut recordar que la moció instrumental no és constitucional, que hi ha una moció de censura que és la que es debat demà i divendres, i que el candidat és el líder de l'oposició.

També et pot interessar

stats