Rajoy demana l'assignació anual com a expresident per a despeses d'oficina i seguretat

No cobrarà la pensió per incompatibilitat amb el sou com a registrador de la propietat.

L'expresident Rajoy durant una roda de premsa
L'expresident Rajoy durant una roda de premsa / Chema Moya (Efe)

L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha sol·licitat al Ministeri de Presidència l'assignació anual que li pertoca per a cobrir les despeses de mantindre una oficina, un cotxe oficial i personal de seguretat. La petició està pendent de tramitació.

Rajoy, pel decret de 1992 que regula l'Estatut dels expresidents del govern espanyol, pot disposar una d'oficina de representació a la qual s'adscriuen dos llocs de treball de lliure designació, un de nivell 30 i un altre de nivell 18. Aquest personal té la consideració d'eventual de gabinet i, cas que siguen funcionaris, passen a la situació de serveis especials.

A més, Rajoy tindrà accés a una dotació per a despeses d'oficina, atencions de caràcter social i lloguers d'immobles. A més, tindrà a la seua disposició un automòbil de representació amb conductors de l'Administració de l'estat i els serveis de seguretat que el Ministeri de l'Interior considere necessaris.

Tanmateix, l'expresident Rajoy no cobrarà la pensió o indemnització per cessament, ja que és incompatible amb el sou públic que té com a registrador de la propietat.

Els pressupostos del 2018 inclouen una partida de 223.740 euros per a repartir entre tots els expresidents.

També et pot interessar

stats