Rajoy contesta Aznar: "No cal reconstruir el centredreta, és el PP"

L'expresident del govern espanyol José María Aznar s'ha oferit a col·laborar per a articular el centredreta a Espanya.

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, durant el comité executiu del PP
El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, durant el comité executiu del PP / Efe

L'expresident del Govern Mariano Rajoy ha respost a les declaracions del seu antecessor, José Maria Aznar, que es va oferir aquest dimarts a col·laborar per a reconstruir el centredreta a Espanya. Rajoy ha declarat en una entrevista en la cadena COPE que "el centre dreta no cal reconstruir-lo", perquè "el partit de centredreta és el PP" i ha destacat que el partit té més de cinquanta escons d'avantatge al Congrés respecte del partit següent pel que fa als vots.

Rajoy s'ha defés així de les declaracions que José María Aznar va realitzar ahir hores després que l'expresident del govern va anunciar que deixava la direcció del partit i que un congrés extraordinari triaria el seu successor. Durant l'acte de presentació d'un llibre, Aznar es va oferir a ajudar a l'articulació del centredreta, però va aclarir que ho faria sense tornar al primer pla de la política. "El meu compromís és amb el meu país, amb Espanya, i amb els espanyols. No tinc cap compromís partidari, ni em considere militant de res ni em sent representat per ningú", va recalcar l'antecessor de Rajoy.

Rajoy ha remarcat que serà lleial al PP i que evitarà donar "lliçons ni instruccions" perquè no és el seu "paper". Sobre el seu futur immediat, ha declarat que encara no té una decisió definitiva sobre el que farà d'ara en avant.

També et pot interessar

stats