Rajoy celebra a Alacant que el PP recupera l'alcaldia

El president del Govern espanyol, rebut amb crits de pensionistes a l'entrada de l'ajuntament, no descarta recórrer contra la llei de plurilingüisme.

Mariano Rajoy firma en el llibre d'honor de l'Ajuntament d'Alacant
Mariano Rajoy firma en el llibre d'honor de l'Ajuntament d'Alacant / Rafa Bernabeu

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha visitat Alacant dues setmanes després que el PP recuperara l'alcaldia de la ciutat gràcies al vot en blanc de Nerea Belmonte, trànsfuga de Guanyar Alacant. 

Passades les 12 del matí ha arribat a l'ajuntament de la ciutat, on l'esperava la corporació municipal i un grup de pensionistes, que l'han escridassat. Rajoy ha mantingut una breu reunió amb l'alcalde Luis Barcala, a qui ha felicitat pel seu nomenament. Els cinc regidors de Guanyar Alacant i dos dels tres de Compromís han plantat Rajoy, que s'ha convertit en el primer president del Govern espanyol que visita l'Ajuntament d'Alacant des de la recuperació de la democràcia.   

Després de firmar en el llibre d'honor de l'ajuntament, Mariano Rajoy s'ha traslladat a l'ADDA, on el PP ha celebrat un acte de partit que inicialment estava previst al parc del Palmerar, però finalment s'ha canviat a l'ADDA pel risc de pluges. Les intervencions, per aquest orde, han sigut de Luis Barcala; del president del PP provincial, José Ciscar, i de la presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig. Mariano Rajoy, com a president del partit, ha tancat l'acte.

La llengua ha centrat part dels discursos a l'ADDA. La presidenta regional del PP, Isabel Bonig, ha anunciat que si guanyen la Generalitat a les eleccions del 2019 eliminaran el requisit lingüístic per a entrar en la funció pública. Saber valencià "serà mèrit i no imposició", ha dit.

Mariano Rajoy també ha criticat la llei de plurilingüisme educatiu aprovada al febrer i ha afirmat que té dubtes sobre la seua constitucionalitat, aspecte que també ha remarcat Bonig. Rajoy considera que la Comunitat Valenciana "no ha de seguir l'exemple, enfrontament i invenció de problemes que estan causant tantes dificultats a tants catalans". Rajoy  ha dit que volen "dialogar abans de recórrer" contra la norma i, per això, ha proposat crear una comissió bilateral. 

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha qualificat aquesta visita de "turisme partidista" i ha criticat que Rajoy visite Alacant sense millorar les inversions de la ciutat, que ocupa un dels últims llocs de l'Estat.

També et pot interessar

stats