Rajoy anuncia la fi del seu lideratge i convoca un congrés extraordinari per a renovar la direcció del PP

La decisió de Rajoy no provocarà cap canvi immediat en el partit o en el grup parlamentari.

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, durant el Comité Executiu del PP
El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, durant el Comité Executiu del PP / Efe

Mariano Rajoy ha anunciat que deixa la direcció del PP i que convocarà un congrés extraordinari per a elegir una nova direcció per al partit. El president del PP continuarà en el seu càrrec fins que es trobe el seu substitut. De moment, no plantejarà cap canvi en el partit o en el grup parlamentari.

En el seu discurs davant el Comité Executiu Nacional del PP, quatre dies després d'haver perdut el Govern, Rajoy ha insistit que no hi ha hagut, ni per part del PSOE, ni dels qui li han donat suport, el "menor compromís amb l'estabilitat política". Rajoy ha criticat així que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, haja buscat el favor dels independentistes catalans i de Bildu perquè tirara endavant la seua moció de censura.

Pel que fa al conflicte a Catalunya, Rajoy ha reconegut errors en la gestió de la situació, però ha destacat que no "hi ha hagut independència i que Puigdemont no està ara encapçalant el Govern". A més, ha acusat Ciutadans de no saber fer oposició a l'independentisme. "La seua victòria a Catalunya ha servit per a donar inestabilitat al Govern central", ha declarat.

Rajoy, que s'ha emocionat i ha rebut els aplaudiments del seus companys al final del seu discurs, ha reivindicat els assoliments del seu govern durant la seua compareixença, com ara el creixement del PIB, la baixada de la prima de risc, el canvi de cap d’Estat “de manera ordenada”, i la dissolució d'ETA sense fer concessions.

També et pot interessar

stats