Rajoy acusa Sánchez d'intentar governar "escapant-se de la gent"

El president assegura que el líder socialista “sap que en les urnes no guanyarà mai”.

Mariano Rajoy, durant la seua intervenció en la primera jornada de la moció de censura
Mariano Rajoy, durant la seua intervenció en la primera jornada de la moció de censura / JJ Guillén (Efe)

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha acusat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, d'haver presentat una moció de censura per a intentar governar "escapant-se de la gent", perquè "sap que en les urnes no guanyarà mai".

Rajoy ha acusat Sánchez de deixar-se emportar per les "urgències" per a arribar a La Moncloa, sense calibrar com governarà i amb quins suports, i menyspreant l'impacte que la incertesa pot tenir en l'economia espanyola.

"Tot açò és menor per al senyor Sánchez, l'única cosa rellevant i l'única cosa que de debò vol és arribar com siga, amb qui vullga i per al que siga”. “Comprendrà vostè que hi haja alguns que no ens hi apuntem", ha reblat el líder del PP.

Rajoy ha tirat d'hemeroteca i ha llegit en la tribuna una desena declaracions de dirigents i exdirigents socialistes que, després de les eleccions de 2015 i 2016, van rebutjar governar amb el suport explícit o implícit dels independentistes i van advertir que no es podia governar amb 84 diputats.

Segons el president, el que ara saben "fins i tot els xiquets del senyor Ábalos" és que Sánchez no guanyarà mai en les urnes, ja que tant el 2015 com el 2016 va portar al PSOE al "pitjor resultat de la seua història. Per això ha argumentat que "escapa de la gent" i ha optat per presentar "una moció precipitada, destemprada, atrabiliària i mal encarada, producte de les presses".

Rajoy ha llançat aquesta càrrega contra els socialistes després de retraure a Ábalos que no haja respost a les seues preguntes sobre si el PSOE pot presumir de no tindre res a veure amb la corrupció. A més, ha atacat el diputat valencià amb les investigacions judicials en marxa sobre el finançament del PSPV.

 

El president ha recriminat al PSOE que es diga "contundent amb la corrupció" quan el passat mes de maig "se solidaritzava amb dues persones" –en al·lusió als expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán– sotmesos a judici pel cas dels ERE.

 

Sentència del cas Gürtel

Rajoy ha dedicat la primera part del seu discurs a desmuntar les tesis del PSOE sobre les raons per a presentar aquesta moció de censura. Segons ell, s'ha produït la "manipulació" de la sentència del cas Gürtel, "que no és ferma", té "un vot particular" i no condemna penalment el PP.

Rajoy ha afirmat rotund que la sentència "no atribueix al PP crear un sistema de corrupció institucional" i ha acusat Ábalos de "mentir" en el Congrés dels Diputats esgrimint una "interpretació lliure, interessada i manipulada" d'aquella decisió judicial.

"Vosté pot presentar mocions de censura, pot votar-les, pot prendre les decisions que trobe oportunes i convenients, però el que no ha de fer és mentir en el Congrés dels Diputats", li ha etzibat Rajoy.

El president del Govern ha reconegut "una vegada més" que en el PP hi ha hagut corruptes, però ha remarcat que "no és un partit corrupte", encara que açò "disguste" els socialistes.

 

De fet, ha recordat que el PP ha guanyat les tres últimes eleccions generals, mentre que al PSOE li han retirat la confiança en aquestes tres ocasions. "Aquesta és la realitat i la resta són 'cassolades' d'aquestes que a vostés els agraden tant", ha exclamat.

Gestió del PP en el Govern

A continuació, Rajoy ha enaltit la seua gestió al capdavant de l'executiu aquests anys, aconseguint "recuperar la imatge d'Espanya" després de les "destrosses que va causar" el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.

Segons ha dit, el PP ha restaurat el benestar, el creixement i l'ocupació, i que crea ara mateix 1.500 ocupacions al dia. "Aquest és el dany que el meu govern està causant a Espanya?", s'ha preguntat. Al seu parer, "ningú es creu aquests escarafalls d'Espanya negra" del PSOE amb els quals "intenta justificar el que és injustificable".

També et pot interessar

stats