Rafael Blasco admet que participà en el saqueig dels fons de cooperació i accepta tres anys i mig de presó

L'exconseller i la resta dels principals processats han arribat a un acord amb la Fiscalia.

VÍDEO | Rafael Blasco admet que participà en el saqueig dels fons de cooperació i accepta tres anys i mig de presó

L'exconseller de Solidaritat i Ciutadania en temps del Partit Popular, Rafael Blasco, ha reconegut que va participar en la trama corrupta que va desviar fons de la cooperació internacional de la Generalitat i per a la construcció d'un hospital a Haití. 

Blasco ha acceptat els fets després d'arribar un pacte amb la Fiscalia Anticorrupció que l'ha rebaixat la petició de pena a tres anys i mig de presó. L'advocacia de la Generalitat i l'acusació popular, que ostenta la coordinadora d'ONGD, s'han negat a subscriure el pacte i han insistit en la necessitat de continuar amb el juí i d'aconseguir un sentència condemnatòria més dura per als principals responsables de la causa.

A continuació, l'exconseller s'ha acollit al seu dret a no declarar en la vista oral del juí per les peces dos i tres del cas Cooperació. La quarta sessió del procés ha començat amb dues hores de retard per la signatura de pactes de conformitat amb 17 dels 24 acusats.

Pactes amb 17 dels 24 acusats

El ministeri públic ha arribat a acords exclusius amb el set principals acusats: Blasco l'empresari Augusto César Tauroni, la seua dona i germà, la mà dreta del conseller, Agustina Sanjuán, o l'excap de Cooperació, Marc Llinares.

En segon lloc s'han suscrit pactes parcials entre quatre dels 24 acusats i l'acusació particular de la Generalitat. I, finalment, acords de conformitat totals, que han acceptat sis de les persones processades i totes les acusacions, inclosa la popular.

Els pactes no ha evitat la celebració del juí, que malgrat el retard ha continuat aquest dijous a la Ciutat de la Justícia de València. Els processats havien demanat suspendre'l en cas de pactes per a evitar "que es convertira en un circ".

També et pot interessar

stats