Quim Torra visita el lehendakari Urkullu per a avançar en la plurinacionalitat de l'Estat

Primera trobada entre els dos dirigents amb l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat enlaire.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra / Europa Press

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el lehendakari, Íñigo Urkullu, es reuniran aquest dimecres al Palau d'Ajuria Enea, seu del govern del País Basc, per a tractar la situació política de Catalunya i el País Basc. És la primera reunió entre tots dos des que Torra va ser investit president de la Generalitat al maig d'enguany.

Els dos mandataris parlaran de la necessitat d'avançar en una modificació del model d'estat que reconega la realitat plurinacional dels dos territoris. El govern basc espera que la reunió servisca també per a restablir mecanismes i instruments de cooperació i de treball conjunt en àmbits d'interés comú entre totes dues comunitats autònomes.

La trobada es produeix amb l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat enlaire i en què els vots dels independentistes catalans i del PNB són clau perquè tiren avant.

Després de la reunió amb Urkullu, Torra es desplaçarà de vesprada fins a Sant Sebastià per a reunir-se amb representants de la plataforma Demokrazia Bai, com els exconsellers Joseba Azkárraga i Anjeles Iztueta, l'exsecretari general del sindicat LAB, Rafa Díez, i l'exgovernador civil de Biscaia Dani Arranz.

Reunió amb Otegi

 

Tancarà la jornada amb la conferència “Catalunya: sobirania, democràcia i llibertat”, que tindrà lloc al centre Kursaal de la mateixa ciutat i que organitza la plataforma cívica Gure Eusko Dago, que va nàixer el 2003 amb l'objectiu d'activar el procés polític basc. Abans de la conferència, el president de la Generalitat també es reunirà amb el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi.

També et pot interessar

stats