Quim Torra serà president amb l'abstenció de la CUP

El candidat de JxCat serà investit aquest dilluns en segona volta per majoria simple.

El consell polític de la CUP, durant la seua reunió a Cervera (Lleida)
El consell polític de la CUP, durant la seua reunió a Cervera (Lleida) / Santi Iglesisas (EFE)

La CUP mantindrà la seua abstenció en la investidura del candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, per la qual cosa serà investit en la segona volta que se celebra aquest dilluns al Parlament.

En un comunicat, la CUP ha explicat que "no bloquejarà la formació d'un nou govern, mantenint les seues quatre abstencions, sense garantir la governabilitat i fent una oposició activa durant l'actual legislatura".

Els cupaires asseguren que han pres aquesta decisió "davant d'un moment complex, marcat per la repressió i la vulneració de drets polítics i civils per part de l'Estat espanyol".

Ha reiterat que el programa de govern de JxCat i ERC "no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials, que responguen als drets i necessitats de la classe treballadora i de la resta de classes populars", i per això asseguren que passaran a fer oposició activa.

En aquest nou rol pretenen treballar per a generar un nou cicle de l'independentisme "que reformule i eixample aliances i complicitats, construint unitat popular republicana, per a poder arribar a obrir un nou cicle rupturista i d'autodeterminació", i construir una república que garantisca els drets socials i civils.

Amb l'abstenció dels quatre diputats cupaires, la investidura de Torra prosperarà, ja que obtindrà la majoria simple necessària en tindre més vots a favor, els 66 de JxCat i ERC, que en contra, els 65 de C's, PSC, Comuns i PP.

També et pot interessar

stats