Quim Torra assegura que no acceptarà cap sentència condemnatòria de l’1O

El president de Catalunya ha fet una crida a tot l’estat espanyol a participar en una marxa per la defensa de l’autodeterminació dels pobles.

En imatge, un dels moments de la intervencio de Quim Torra  en la conferència “El nostre moment”
En imatge, un dels moments de la intervencio de Quim Torra en la conferència “El nostre moment” / Marta Pérez (Efe)

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha assegurat que no acceptarà cap sentència condemnatòria, en referència possibles condemnes del Tribunal Suprem contra els encausats per l’1 d’octubre. 

En aquest sentit, Torra ha afirmat que es posarà al servei del poble de Catalunya a través dels seus representants legítims en el Parlament de Catalunya i comunicarà la decisió a prendre al Congrés, al Senat i al Parlament Europeu.  

“No puc acceptar ni acceptaré cap sentència que no siga la lliure absolució. Si la sentència no fora la lliure absolució, estudiaré quines decisions s’han de prendre”, ha manifestat Torra. 

En el seu discurs en la conferència “El nostre moment”, en el Teatre Nacional de Catalunya, el president de la Generalitat de Catalunya ha fet una valoració del context en què es troba el procés d’autodeterminació i ha parlat de quins són els pròxims passos que farà el govern català. 

Marxa per la defensa dels drets civils i socials

D’aquesta manera, Torra ha fet una crida, no solament a la població de Catalunya, sinó a tot l’estat espanyol, per a participar en una “marxa per la defensa dels drets civils i socials per a l’autodeterminació dels pobles”. 

En aquest moment del discurs, el cap de l’executiu català ha passat del català al castellà. “Esperem que en cada ciutat d’Espanya us animeu a participar en aquesta marxa pels nostres drets, pels vostres drets”, ha apuntat. 

D’aquesta manera, Torra ha apel·lat als ciutadans perquè es mobilitzen davant dels pròxims esdeveniments a Catalunya. “La república no es fa des d’un despatx, ni des de molts, la sobirania és de la gent”. 

D’altra banda, el president de la Generalitat de Catalunya també s’ha adreçat al president de l’executiu espanyol. Torra ha reconegut que considera positives les últimes declaracions de Pedro Sánchez, però li ha recordat que el debat no és sobre un estatut d’autonomia i que només acceptaran un “referèndum acordat i reconegut internacionalment, sense amenaces, sense por”. 

Torra ha fet una crida a l’estat espanyol per a la negociació i el diàleg de bona fe, i ha assegurat que “està en les mans dels nous governants deixar de cometre els mateixos errors que el govern de Rajoy”. 

Reaccions polítiques

La portaveu Socialista al Parlament Catalunya, Eva Granados, que ha assistit a la conferència de Torra, ha criticat el president de la Generalitat dient-li que aquest discurs l'hauria de fer al Parlament de Catalunya i no en un acte d’aquestes característiques.

 

També et pot interessar

stats