Podem es querella contra el president de la sala contenciosa del Suprem per prevaricació

La formació qüestiona la gestió de la sentència en què l'alt tribunal va atribuir el pagament de l'impost de les hipoteques a la banca.

Europa Press
Europa Press

Podem ha presentat una querella per prevaricació contra el president de la Sala contenciosa administrativadel Tribunal Suprem, Luis María Díez-Picazo, per la seua gestió de la sentència en què l'alt tribunal va atribuir el pagament de l'impost de les hipoteques a la banca.

La dirigent de Podem i vicepresidenta quarta del Congrés, Gloria Elizo ha assegurat que "no podem permetre que la Justícia servisca a interessos econòmics i polítics dels poderosos".

Cal recordar que en un primer moment el Suprem va establir que l'impost que pesa sobre les escriptures públiques d'hipoteques havia de ser assumit pel banc i no per la persona que demana la hipoteca.

Tanmateix, només un dia després es va fer arrere i va anunciar la paralització amb caràcter urgent de tots els recursos plantejats sobre aquest tema per “l’enorme repercussió econòmica i social” d'una decisió que atribuïa el gravamen a les entitats financeres.

També et pot interessar

stats